از بی‌پولی در تولید تا خرید میلیونی سکه و پارتی‌های اقتصادی

کد خبر: 835925

در حالی که برخی در سطح بازار مدعی هستند ۹۰ درصد شرکت‌های خارجی فروش لوازم خانگی به بهانه عدم‌تخصیص ارز برای واردات مواداولیه عرضه خود را متوقف کرده‌اند، رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی مدعی است که انبار‌ها خالی است و اگر احتکاری صورت‌گرفته از سوی سوداگران بوده و باید با آن برخورد قاطع شود.

از بی‌پولی در تولید تا خرید میلیونی سکه و پارتی‌های اقتصادی

روزنامه جوان: در حالی که برخی در سطح بازار مدعی هستند ۹۰ درصد شرکت‌های خارجی فروش لوازم خانگی به بهانه عدم‌تخصیص ارز برای واردات مواداولیه عرضه خود را متوقف کرده‌اند، رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی مدعی است که انبار‌ها خالی است و اگر احتکاری صورت‌گرفته از سوی سوداگران بوده و باید با آن برخورد قاطع شود.

رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با اشاره به اینکه بانک‌ها، سرمایه در گردش واحد‌های تولیدکننده لوازم خانگی را کاهش داده‌اند، گفت: کمبود سرمایه در گردش و نقدینگی موجب شده انبار تولیدکنندگان لوازم خانگی خالی شود، زیرا امسال به سرمایه در گردشی بیش از ۵/۱ برابر سال قبل نیاز داریم. محمدرضا دیانی در نشستی خبری و در پاسخ به سؤال «جوان» مبنی بر تحلیل وضعیت موجود بازار لوازم خانگی با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر انبار تولیدکنندگان لوازم خانگی خالی است و علت این مسئله نبود سرمایه در گردش است. وی ادامه داد: سابقه نداشته که از سال ۱۳۹۰ تاکنون انبار تولیدکنندگان لوازم خانگی تا این میزان خالی باشد و علت این مسئله نبود سرمایه در گردش است. حتی می‌توان تحریم‌ها را مسئله ثانویه دانست؛ چراکه تولیدکنندگان داخلی می‌توانند مواد اولیه خود را با شیوه‌های مختلف تأمین کنند. وی در پاسخ به سؤال دیگر «جوان» مبنی بر اینکه چگونه می‌توان سیل نقدینگی را که امروز به پاشنه آشیل اقتصاد تبدیل شده و عامل مهمی در برهم خوردن بازار‌ها است، به سوی تولید هدایت کرد و از آن بهره برد، گفت: هم تولیدکنندگان با ظرفیت خالی مواجه هستند و به‌رغم تقاضای موجود در بازار مشکل نقدینگی به منظور تولید دارند. تولیدکننده جهت تولید نیازمند سرمایه در گردش است و اگر این منابع مالی وجود نداشته باشد با کاهش تولید و بالارفتن قیمت مواجه می‌شویم.

وی با بیان اینکه افزایش تولید نیازمند سرمایه در گردش است و بانک‌ها سرمایه در گردش واحد‌های تولیدکننده را در سال جاری کاهش داده‌اند، گفت: اگر مشکل بازار داخلی و سرمایه در گردش حل شود، به‌رغم وجود محدودیت‌ها در راستای تولید مواداولیه می‌توان بازار لوازم خانگی را کنترل کرد.

وی راه‌حل هدایت نقدینگی و تبدیل تهدید حجم نقدینگی به فرصت در اقتصاد را توسعه بازار بورس و حمایت اعتباری از تولیدکنندگان واقعی عنوان کرد و گفت: البته منظور من حمایت از سوله‌های نیمه‌تمام که معمولاً در هنگام توزیع اعتبار تولیدکننده می‌شوند، نیست!

دیانی درباره نفروختن کالا‌ها در بازار افزود: تولیدکنندگان اینگونه نیستند، آن‌ها هر ساعت نیازمند نقدینگی هستند و باید کالای خود را به فروش برسانند. این احتکارکنندگان و سفته‌بازان هستند که باید با آن‌ها برخورد و مبارزه شود. برخی از تولیدکنندگان روزانه یک میلیارد تومان هزینه دستمزد و تولید می‌دهند و به دلیل داشتن هزینه‌های ثابت و نقدینگی ناچار به فروش کالا‌های خود هستند و نمی‌توانند محصولاتشان را نفروشند. رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با اشاره به شرایط اقتصادی امروز کشور اظهار کرد: شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای پیش می‌رود که افزایش یک‌شبه قیمت دلار همه افکار عمومی را به خود جلب می‌کند و بزرگ‌ترین جنجال‌ها را به دنبال دارد. ما در یک جنگ بی‌رحمانه اقتصادی قرار داریم و اگر باورمان بر این است که به چنین مرحله‌ای رسیده‌ایم، باید خودمان را آماده کنیم؛ چراکه در پیچ تصمیم‌گیری‌های دنیا در تعاملات با ایران قرار گرفته‌ایم.

جنگ اقتصادی را انکار نکنید!

وی در ادامه به جنگ اقتصادی اشاره کرد که خانه‌به‌خانه و کوچه‌به‌کوچه و به شکل تمام عیار و پیچیده در جریان است و افزود: انکار این موضوع حتماً خدمتی به کشور نمی‌کند، ولی اگر قبول کنیم که در جنگ اقتصادی هستیم، حتماً با کمک مردم از شرایط سخت گذر خواهیم کرد. وی با اشاره به بخش‌هایی از کتاب «هنر تحریم» گفت: در جنگ اقتصادی ترسیم شده به هر کالای لوکسی اجازه صادرات به کشورمان را می‌دهند و هرکس این کار را انجام دهد از او حمایت می‌کنند، اما اجازه واردات مواداولیه تکنولوژی‌های روز را نمی‌دهیم.

فعالیت ۱۵۰ مؤسسه سرمایه‌گذاری خارجی در شهرستان‌های ایران

دیانی از پارتی‌های شبانه اقتصادی در مراکز استان‌ها خبر داد و گفت: در این پارتی‌های اقتصادی، ملک‌های کشور‌های دیگر معرفی و فروش می‌رود. وی ادامه داد: کشور از برخی منابع ارزی برخوردار است که باید به نحو مطلوب از آن استفاده کند. طبق آخرین رصد‌ها متوجه شدیم که ۱۵۰مؤسسه سرمایه‌گذاری خارج از کشور در شهرستان‌های ایران فعال هستند و در شرایطی که به سختی دلار تأمین می‌شود، برخی به دنبال فروش خانه حتی در کردستان عراق هستند که هزینه این بازاریابی‌ها را برج‌سازان می‌دهند. وی با بیان اینکه تسهیلات جنگی در شرایط اقتصادی فعلی مقوله ارز و تولید است، گفت: هر مقدار که میزان ارز و تولید خود را افزایش دهیم، در شرایط فعلی بیشتر دوام می‌آوریم و باید بدانیم که صرف شعار‌های سیاسی دردی را دوا نمی‌کند. باید مصرف ارز پایین بیاید و به همان میزان تولید افزایش یابد.

بی‌پولی در تولید؛ خرید و فروش میلیونی در سکه

رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با اشاره به اینکه بورس ظرفیت کافی را ندارد، خاطرنشان کرد: در حالی که میلیون‌ها سکه خرید و فروش می‌شود، واحد‌های تولیدی به میزان کافی سرمایه در گردش ندارند و تحریم‌ها نیز به این فشار‌ها می‌افزاید. به طور حتم زمانی که تولید فعال شود، اقتصاد فعال می‌شود و تنها راه‌حل کنترل تورم تولید بیشتر است و با تزریق دلار مشکل حل نخواهد شد. دیانی با تأکید براینکه ۸۰درصد حجم نقدینگی در اختیار مردم قرار دارد که بخش عمده‌ای از این رقم دست سفته‌بازهاست، اظهار کرد: باید به بازار ارز و سکه بی‌توجه باشیم و سه مقوله ایجاد مشوق در بخش تولید، برخورد با سفته‌بازان و مدیریت افکار عمومی را در دستور کار قرار گیرد. چرا تا این حد اجازه خرید سکه داده می‌شود؟ چرا یک نفر باید ۲۵ هزار سکه بخرد؟ چرا قیمت سکه و دلار به صورت لحظه‌ای اعلام می‌شود؟ چرا قوه قضائیه به رغم وعده‌های داده شده با سفته‌بازان برخورد نمی‌کند؟

تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی نادرست بود

وی در بخش دیگری از سخنان خود از نحوه تخصیص ارز برای واردات گلایه کرد و گفت: به جهانگیری گفتم که فردی تا قبل از ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی قاشق و چنگال با ارز آزاد وارد می‌کرد، اما با اعلام طرح جدید ارزی ثبت‌سفارش برای ۵/۱ سال واردات خود را انجام داد!

وی در پایان از رسانه‌ها خواست تا به جای انعکاس لحظه‌ای ارز به دنبال تقویت اقتصاد در قالب حمایت از تولید باشند و در عین حال گفت: افکار عمومی مردم ما آماده جنگ اقتصادی شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

تازه های سایت