اخبار عراق | ادعای رویترز درباره چند بانک | اختلاف بر سر قانون خدمت نیروهای «الحشدالشعبی»

کد خبر: 1344191

خبرگزاری رویترز به نقل از آنچه منابع آگاه خود خواند، ادعا کرد که بانک مرکزی عراق، انجام تراکنش‌های دلاری را برای پنج بانک محلی این کشور ممنوع خواهد کرد.

اخبار عراق | ادعای رویترز درباره چند بانک | اختلاف بر سر قانون خدمت نیروهای «الحشدالشعبی»

رویترز امروز یکشنبه به نقل از دو منبع آگاه به زعم خود مدعی است که بانک مرکزی عراق  انجام تراکنش مالی با دلار را برای پنج بانک محلی دیگر ممنوع خواهد کرد. این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که عراقی‌ها دیدارهایی با مقام‌های وزارت خزانه داری آمریکا برای مبارزه با آنچه پولشویی و سایر تخلفات عنوان شده، داشتند.

یکی از منابع آگاه رویترز می‌گوید که این اقدام پس از دیدار هفته گذشته مقام‌های بانک مرکزی عراق و مقام‌های بانک مرکزی و خزانه داری آمریکا انجام شده است. به ادعای رویترز، بانک مرکزی عراق سال گذشته نیز 8 بانک را از انجام تراکنش‌های دلاری محروم کرد.

بر اساس این گزارش، بانک‌هایی که تراکنش‌های دلاری برای آنها ممنوع شده اجازه کار با دیگر ارزها را دارند. اما این اقدام توانایی بانک برای انجام تراکنش‌ها با دلار را محدود می‌کند و مانع انجام اکثر عملیات‌ها در خارج از عراق می‌شود.

طبق ادعای رویترز از جمله این بانک‌ها، بانک اسلامی المشرق العربی، بانک اتحادیه برای سرمایه گذاری و بانک اسلامی الصنام و  سه شرکت خدمات پرداختی نیز شامل این محدودیت شدند.

تعویق جلسه پارلمان عراق به دلیل اختلاف بر سر قانون خدمت نیروهای «الحشدالشعبی»

رسانه‌های عراق از برگزار نشدن جلسه امروز پارلمان به دلیل اختلاف بر سر قانون خدمت و بازنشستگی نیروهای «الحشد الشعبی» خبر دادند.

به گزارش یکشنبه شب ایرنا، خبرگزاری عراق (واع) گزارش داد که جلسه امروز پارلمان به دلیل آنکه تعداد نمایندگان به حد نصاب نرسید، به تعویق افتاد.

در همین ارتباط «محمد الخفاجی» نماینده پارلمان عراق گفت: جلسه امروز به دلیل عدم توافق نمایندگان بر سر قرار گرفتن قانون مربوط به مجاهدان الحشد الشعبی در دستور کار پارلمان، به حد نصاب نرسید و جلسه به تعویق افتاد.

«سهیله السلطانی» دیگر نماینده پارلمان نیز گفت: تا زمانی که قانون مجاهدان الحشد الشعبی در دستور کار قرار نگیرد، هرگز در جلسات پارلمان حاضر نخواهیم شد.

«علال الناشی» از دیگر نمایندگان پارلمان نیز تأکید کرد: قدردانی از جانفشانی مجاهدان قهرمان الحشد الشعبی که با خون پاک خود این سرزمین را آبیاری کرده‌اند، تنها با تصویب این قانون، ممکن می‌شود.

«حبیب الحلاوی» دیگر نماینده پارلمان نیز گفت: هیچ گونه سازش و چشم‌پوشی از قانون خدمت و بازنشستگی قهرمانان الحشد الشعبی در کار نیست.

امروز همچنین فراکسیون پارلمانی «دولت قانون» اعلام کرد که جلسات پارلمان را تا زمانی که قانون مذکور در دستور کار پارلمان قرار گیرد، تحریم خواهد کرد.

«عقیل الفتلاوی» رئیس این فراکسیون با اشاره به اهمیت زیاد این قانون گفت: این یک قانون حیاتی تضمین‌کننده حقوق فرزندان الحشد الشعبی و تقویت جایگاه حقوقی و اجتماعی آنهاست.

پارلمان عراق، اخیرا در شور نخست با پیش نویس قانون خدمت و بازنشستگی نیروهای سازمان الحشد الشعبی موافقت کرد.

«فالح الفیاض» رئیس سازمان الحشد الشعبی با استقبال از این اقدام پارلمان تاکید کرد: این قانون تضمین کننده رعایت انصاف در قبال مجاهدین الحشد الشعبی از نظر وظایف و حقوق، زیر چتر قانون و تحت امر فرماندهی کل قوا خواهد بود.

الحشد الشعبی از نیروهای نظامی عراق و بخشی از نیروهای مسلح این کشور است که تحت فرماندهی فرمانده کل نیروهای مسلح قرار دارند و از حدود ۶۷ گروه تشکیل شده است.

الحشد الشعبی پس از صدور فتوای جهاد کفایی از سوی مرجع عالیقدر آیت الله «سید علی سیستانی» پس از سیطره گروه تکفیری «داعش» بر مناطق وسیعی از استان‌های عراق، تشکیل شد.

گام بغداد برای کنترل منابع نفت کرکوک با همکاری شرکت انگلیسی

در سفر محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق به لندن قراردادهای متنوعی در حوزه انرژی عراق با شرکت های انگلیسی به امضا رسید. یکی از این قراردادهای مهم، به برداشت و استخراج از چاه‌های موجود در مناطق کردنشین استان کرکوک عراق مرتبط است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در سفر اخیر «محمد شیاع السودانی»، نخست وزیر عراق به لندن قراردادهای متنوعی برای استحکام جای پای انگلیسی‌ها در عراق امضا شد. یکی از مهم ترین این قراردادها، برداشت و استخراج از چاه‌های نفت موجود در استان کرکوک بود.

 بر اساس تفاهم صورت گرفته میان بغداد و لندن قرار است تا شرکت بریتیش پترولیوم (BP) توسعه میادین و افزایش برداشت از مناطق نفتی کرکوک را از سر بگیرد.خبرگزاری رویترز در گزارشی ارزش قرارداد مزبور در مورد چاه‌های نفت کرکوک را 25 میلیارد دلار تخمین زده است، رقمی که شرکت «بریتیش پترولیوم» را پس از «توتال» در رتبه دوم بالاترین حجم سرمایه‌گذاری یک شرکت خارجی در مخازن نفتی عراق قرار می‌دهد.

پیش از این «توتال انرژی» در سال 2023 قراردادی به ارزش 27 میلیارد دلار را برای توسعه میادین نفتی عراق با دولت این کشور به امضا رسانده بود.

 بریتیش پترولیوم در عین حال قصد دارد استخراج گاز را به سطحی برساند تا چالش‌های ناشی از کمبود برق و گاز در عراق را حل و فصل کند. شاید بر همین اساس بود که نخست وزیر عراق در مصاحبه اخیر خود با پایگاه اقتصادی «الشرق»، اعلام کرد که در سال 2028 از خرید گاز ایران بی‌نیاز می‌شویم.

موضوع قرارداد دولت عراق با «بریتیش پترولیوم» در حالی مطرح می‌شود که اخیرا منابع نزدیک به جریان مخالف دولت  اقلیم کردستان عراق اعلام کرده بودند که یکی از گروه‌های نظامی وابسته به احزاب مسلط بر سلیمانیه به یک پایگاه نفتی در کرکوک یورش برده و پس از هدف قرار دادن نیروهای دولتی، بر این مخازن نفتی سیطره پیدا کرده است.

هنوز مشخص نیست که با وجود چنین قراردادی آیا دولت عراق قصد دارد سهم اربیل و سلیمانیه را از نفت کرکوک کاهش و یا قطع نماید یا اینکه تلاش می‌کند در راستای وحدت عراق، سیاست یکسان‌سازی بودجه در بغداد را اجرایی کند.

اخیرا در نزاع میان دولت اربیل و بغداد، اعطای حقوق کارمندان شاغل در اقلیم کردستان به تاخیر افتاده بود. هیمن مسئله زمینه بحران جدیدی را در روابط اربیل و بغداد رقم زد تا جایی که هر یک از طرفین یکدیگر را به تعمد در تاخیر پرداخت حقوق‌های کارمندان اقلیم متهم می‌کردند.

ازسوی دیگر مناطق اقلیم کردستان عراق در هفته های اخیر شاهد آغاز مجدد اعتراضات از سوی کارکنان و معلمان این منطقه بوده است. برخی از معترضان در اعتراض به سیاست اتخاذ شده از سوی بغداد و اربیل، برای  2 هفته دست به اعتصاب غذا زدند که در نهایت با وعده سران اقلیم و بغداد، معترضان ضمن شکستن اعتصاب غذای خود، ضرب الاجل دو هفته‌ای را برای حل مسئله مطالبات خود تعیین کردند.

در حال حاضر روزانه 300 هزار بشکه نفت از چاه‌های استان کرکوک استخراج می‌شود. در این بین بریتیش پترولیوم به عنوان ابر شرکت نفتی انگلیسی در برهه زمانی میان مدت و بلند مدت قصد دارد استخراج نفت از چاه‌های کرکوک را به 750 هزار و سپس یک میلیون بشکه در روز برساند. در صورت تحقق این هدف، عراق جایگاه خود را در اوپک و بازارهای جهانی نفت تثبیت و پررنگ خواهد کرد.

با این وجود، این شرکت انگلیسی مدعی شده است که به دولت بغداد فرصت داده شده تا اقلیم کردستان را نیز به عنوان شریک وارد ساختاراین توافق کند تا پس از آن این توافق وارد مراحل نهایی و اجرایی خود شود.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت