مذاکرات آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تشکیل دولت موقت در غزه/بیانیه هشدارآمیز ۶ کشور اروپایی
خبرگزاری رویترز به نقل از چند منابع آگاه از گفتوگوی آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تشکیل دولت موقت در غزه پس از پایان جنگ خبر داد.

خبرگزاری رویترز به نقل از چند منابع آگاه از گفتوگوی آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تشکیل دولت موقت در غزه پس از پایان جنگ خبر داد.
به نقل از روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت، آمریکا و رژیم صهیونیستی در ارتباط با احتمال تشکیل دولت موقت در نوار غزه پس از پایان جنگ گفتوگو کردند.
بر اساس این خبر که به نقل از پنج منبع آگاه در خبرگزاری رویترز منتشر شده است، پس از پایان جنگ، دولت موقتی در غزه به رهبری یک مقام آمریکایی تشکیل خواهد شد. همچنین این مقام آمریکایی بر تمام امور نوار غزه تا زمان غیرنظامیشدن و تأسیس یک «دولت فلسطینی» در آنجا نظارت خواهد داشت.
به گزارش یدیعوت آحارانوت، مذاکرات اولیه آمریکا و رژیم صهیونیستی به مدت زمان دوام دولت موقت آمریکا در غزه نپرداخته است و این موضوع به وضعیت میدانی بستگی دارد.
رویترز گزارش کرده است که منابع آگاه این پیشنهاد را با «دولت موقت عراق» که در سال ۲۰۰۳ و پس از سرنگونی صدام حسین تشکیل شد، مقایسه میکنند. با این حال، بسیاری از عراقیها آن قدرت را نیرویی اشغالگر میدانستند تا زمانی که کنترل را به دولت عراق واگذار کردند.
این منابع آگاه به رویترز گفتهاند که برای عضویت در دولت غزه از کشورهای بیشتری دعوت خواهد شد. به گفته آنها، دولت موقت توسط تکنوکراتهای فلسطینی اداره میشود، اما حماس یا تشکیلات خودگردان فلسطین در آن دخیل نخواهند بود.
این منابع تصریح کردند که نتایج مذاکرات هنوز مشخص نیست و بحثها در حال حاضر به ویژه در مورد اینکه چه کسی نقشهای کلیدی را بر عهده خواهد گرفت، پیشرفتی نداشتهاند.
وزارت امور خارجه ایالات متحده در واکنش به این گزارش گفت: ما خواهان صلح و آزادی فوری اسرا هستیم. در کنار اسرائیل ایستادهایم و از صلح حمایت میکنیم. با این حال، جنبش حماس این ایده را رد کرد و گفت که مردم فلسطین باید خودشان حاکمان را انتخاب کنند.
به گزارش یدیعوت آحارانوت، رویترز نوشت که حضور دولت آمریکا در غزه، آمریکا را بیش از پیش در مناقشه اسرائیل و فلسطین درگیر خواهد کرد.
در همین ارتباط، دو منبع آگاه از جزئیات گفتند که با توجه به واکنش شدید متقابل در خاورمیانه نسبت به این اقدام، چه از سوی متحدان آمریکا و چه از سوی طرف مقابل، خطر قابل توجهی برای منافع آمریکا در پی خواهد داشت.
همچنین رویترز گزارش کرد که امارات متحده عربی به رژیم صهیونیستی و ایالات متحده پیشنهاد تشکیل یک «ائتلاف بینالمللی» را داده است که بر دولتی که پس از پایان جنگ در غزه تشکیل خواهد شد، نظارت داشته باشد.
بر اساس این گزارش، امارات برای مشارکت خود به عنوان میانجی شرط مهمی تعیین کرد و گفت که تشکیلات خودگردان فلسطین باید در آن ائتلاف که برای تأسیس یک «کشور فلسطینی» نیز تلاش خواهد کرد، شرکت کند.
با این حال، وزارت امور خارجه امارات به سوال رویترز در مورد حمایت آنها از ایالات متحده پاسخی نداده است.
در این گزارش تأکید شده است که مقامات رژیم صهیونیستی به ویژه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم به شدت امکان مشارکت تشکیلات خودگردان فلسطین در مدیریت نوار غزه را رد کردهاند. همچنین نتانیاهو با تشکیل «کشور فلسطین» مخالفت کرده است.
به گزارش یدیعوت آحارانوت، روز دوشنبه، هنگامی که کابینه رژیم صهیونیستی طرح گسترش عملیات نظامی در نوار غزه را تصویب کرد، نتانیاهو گفت که این جنگ با جنگهای قبلی متفاوت است، و ارتش در این جنگ، روش یورش و تهاجم با هدف اشغال همه نوار غزه و حضور دائمی در آن را به کار خواهد گرفت.
نتانیاهو همچنین افزود که همواره از طرح دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای کوچ ساکنان غزه حمایت میکند و مذاکراتی نیز در این مورد با چندین کشور انجام داده است.
با وجود این، رویترز گفته است که مقامات اسرائیلی در حال بررسی پیشنهادهایی هستند که شامل خروج دسته جمعی فلسطینیان از غزه نمیشود.
در همین راستا، به گفته دیپلماتهای خارجی و مقامات سابق اسرائیلی که با جزئیات آشنا هستند، گزینههایی برای ایجاد مناطق امنیتی تعریفشده و ایجاد پایگاههای دائمی در نوار غزه نیز در دست بررسی است.
بیانیه هشدارآمیز ۶ کشور اروپایی به طرح رژیم صهیونیستی برای حضور نظامی در غزه
وزرای خارجه ایسلند، ایرلند، لوکزامبورگ، نروژ، اسلوونی و اسپانیا با صدور بیانیهای مشترک نسبت به برنامههای گزارششده رژیم اسرائیل برای تشدید عملیات نظامی و ایجاد حضور بلندمدت در نوار غزه هشدار دادند.
به گزارش ایرنا به نقل از آناتولی، وزرای خارجه ایسلند، ایرلند، لوکزامبورگ، نروژ، اسلوونی و اسپانیا روز چهارشنبه طی بیانیهای نگرانی عمیق خود را نسبت به گزارشهایی مبنی بر قصد رژیم اسرائیل برای گسترش عملیات نظامی در غزه و ایجاد حضور بلندمدت در این منطقه ابراز کردند.
این ۶ کشور اروپایی در بیانیهای مشترک هشدار دادند که چنین اقداماتی بهطور جدی موجب تشدید درگیریها شده و امید به راهحلی مسالمتآمیز مبتنی بر راهحل دو دولتی را بیش از پیش به خطر میاندازد.
در این بیانیه آمده است: «ما، وزرای خارجه ایسلند، ایرلند، لوکزامبورگ، نروژ، اسلوونی و اسپانیا، نگرانی شدید خود را درباره گزارشهایی از برنامههای اسرائیل برای گسترش عملیات نظامی در غزه و ایجاد حضور طولانیمدت در این منطقه اعلام میکنیم. این اقدام به معنای عبور از مرزی دیگر است؛ حرکتی خطرناک که تشدیدی تازه در بحران ایجاد میکند و چشمانداز هرگونه راهحل دو دولت را بهطور جدی تهدید میکند.»
کشورهای مذکور در بیانیه خود نسبت به بحران انسانی در غزه هشدار دادند و افزودند: « تشدید بیشتر عملیات نظامی در غزه، تنها به فاجعهای که هماکنون مردم غیرنظامی فلسطینی را درگیر کرده، خواهد افزود و جان گروگانهایی که هنوز در اسارت هستند را تهدید خواهد کرد.»
وزرای خارجه کشورهای اروپایی مخالفت شدید خود را نسبت به هرگونه تغییر جمعیتی یا جغرافیایی در غزه اعلام کردند و این عمل را نقض آشکار حقوق بینالملل دانستند.
در این بیانیه اعلام شد: «ما هرگونه تغییر جمعیتی یا جغرافیایی در غزه را بهشدت رد میکنیم، از جمله هرگونه طرحی که باعث جابهجایی دائمی مردم این منطقه شود یا آن را تسهیل کند؛ که این خود نقض حقوق بینالملل است. ما همچنین با هر نظامی که به همه ساکنان اجازه دسترسی به کمکهای بشردوستانه ندهد، مخالفیم. غزه بخش جداییناپذیر کشور فلسطین است، کشوری که متعلق به مردم فلسطین است.»
بیش از ۲ ماه است که صهیونیستها مانع از رسیدن کمکهای بشردوستانه و کالاهای تجاری به جمعیت غیرنظامی فلسطینی در غزه شدهاند.
با وجود درخواستهای مکرر برای لغو این اقدامات و تسهیل در امدادرسانی، رژیم اسرائیل نهتنها اقدامی در جهت کاهش این محدودیتها نکرده، بلکه آن را شدیدتر نیز کرده است./ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید