دیپلمات فرانسوی: باید به توافق هسته‌ای جامع با ایران دست پیدا کنیم

کد خبر: 1368212

در روزهای اخیر، مقامات کشورهای اروپایی، به‌خصوص مقامات سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان روزانه لحن تندتری علیه ایران اتخاذ کرده‌اند و روزانه، وزیران خارجه این سه کشور که به تعهدات برجامی خود عمل نکرده‌اند، به بهانه‌های مختلف و غیرهسته‌ای ایران را با فعال سازی مکانیزم ماشه تهدید می‌کنند.

دیپلمات فرانسوی: باید به توافق هسته‌ای جامع با ایران دست پیدا کنیم

خبرگزاری انگلیسی به نقل از یک مقام دیپلماتیک فرانسوی نوشت: «باید به توافق هسته‌ای جامع با ایران دست پیدا کنیم که منافع امنیتی اروپا را تضمین کند، در غیر اینصورت، تروئیکای اروپایی مکانیزم ماشه را فعال خواهند کرد.»

به گزارش ایسنا، در روزهای اخیر، مقامات کشورهای اروپایی، به‌خصوص مقامات سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان روزانه لحن تندتری علیه ایران اتخاذ کرده‌اند و روزانه، وزیران خارجه این سه کشور که به تعهدات برجامی خود عمل نکرده‌اند، به بهانه‌های مختلف و غیرهسته‌ای ایران را با فعال سازی مکانیزم ماشه تهدید می‌کنند.

در همین راستا، خبرگزاری انگلیسی «رویترز» عصر سه‌شنبه به نقل از یک مقام دیپلماتیک فرانسوی نوشت: «باید به توافق هسته‌ای جامع با ایران دست پیدا کنیم که منافع امنیتی اروپا را تضمین کند. در غیر اینصورت، تروئیکای اروپایی مکانیزم ماشه را فعال خواهند کرد.»

پیش از این، «ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه، «دیوید لمی»، وزیر امور خارجه انگلیس و «کایا کالاس» مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا نیز ضمن تکرار اظهاراتی بی‌اساس علیه ایران، این کشور را تهدید کرده بودند. به‌طوریکه لمی و کالاس به‌طور آشکار خواستار برچیده شدن برنامه هسته‌ای ایران شده بودند.

اما تهدیدات فزاینده اروپا علیه ایران بی پاسخ نمانده است.

«سید عباس عراقچی»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس، در واکنش به  اظهارات مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا  در ارتباط با مذاکره با ایران نوشت: «اگر هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام بر این باور است که هدف از هرگونه مذاکره احتمالی «پایان دادن به برنامه هسته‌ای ایران» است، این به معنای آن است که خانم کایا کالاس نماینده عالی اتحادیه اروپا، مفاد معاهده عدم اشاعه (NPT) را که صراحتاً حق همه کشورهای عضو برای توسعه، تحقیق و استفاده از فناوری هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز را تأیید می‌کند، نادیده می‌گیرد.

مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و خود برجام، برای هماهنگ‌کننده رسمی آن دیگر هیچ اعتباری ندارد و در نتیجه، سازوکار موسوم به «اسنپ‌بک» نیز بی‌اساس و فاقد وجاهت است.

مشارکت و نقش اتحادیه اروپا، کشورهای عضو آن و همچنین بریتانیا در هرگونه مذاکره آتی، بی‌ربط و در نتیجه بی‌معنا خواهد بود.»

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت