درخواست آ.سه.آن برای تمدید آتشبس بین ایران و اسرائیل
در این بیانیه همچنین آمده است: «ما نگرانی خود را نسبت به افزایش تنشها در خاورمیانه از ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵ ابراز کردیم و از آتشبس بین اسرائیل و ایران در ۲۴ ژوئن ۲۰۲۵ استقبال میکنیم. ما از همه طرفین خواستیم که به آتشبس احترام بگذارند و از وخامت بیشتر این درگیری خودداری کنند.»

بر اساس بیانیه مشترک پنجاه و هشتمین نشست وزیران امور خارجه اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) در کوالالامپور، کشورهای عضو این اتحادیه از رژیم صهیونیستی و ایران خواستند تا به رعایت آتشبس منعقد شده در ۲۴ ژوئن ادامه دهند.
به گزارش ایسنا، در این بیانیه همچنین آمده است: «ما نگرانی خود را نسبت به افزایش تنشها در خاورمیانه از ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵ ابراز کردیم و از آتشبس بین اسرائیل و ایران در ۲۴ ژوئن ۲۰۲۵ استقبال میکنیم. ما از همه طرفین خواستیم که به آتشبس احترام بگذارند و از وخامت بیشتر این درگیری خودداری کنند.»
به نقل از خبرگزاری تاس، در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «ما بار دیگر بر تعهد همه کشورها برای حل اختلافات خود از طریق روشهای مسالمتآمیز و احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی همه ملتها، مطابق با قوانین بینالمللی از جمله منشور سازمان ملل متحد، تاکید کردیم.»
وزرای خارجی کشورهای عضو این انجمن همچنین در بخش دیگری از بیانیه پایانی خود اعلام کردند: «ما همچنین بر تعهدات خود برای حفاظت از غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی در درگیریهای مسلحانه مطابق با قوانین بینالمللی و قطعنامههای مربوطه شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکید کردیم. ما از تلاشهای جاری، از جمله تلاشهای تحت رهبری سازمان ملل متحد، با هدف کاهش تنشها و تسهیل از سرگیری تعامل سازنده بین طرفهای درگیر حمایت کردیم.»
-محکومیت حملات رژیم صهیونیستی به غزه
در بیانیه این گروه همچنین کشورهای عضو خواستار توقف خصومتها در نوار غزه شده و حملات مداوم به غیرنظامیان در این منطقه فلسطینی را محکوم کردند.
در این بخش از بیانیه کشورهای عضو آ.سه.آن آمده است: «ما نگرانی عمیق خود را از وضعیت وخیم انسانی در غزه که پس از حملات هفت اکتبر ۲۰۲۳ و از سرگیری خصومتها در ۱۸ مارس ۲۰۲۵ بیشتر شده است، ابراز کردیم. ما تمام حملات علیه غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی را که منجر به تلفات نگرانکننده، به ویژه در میان زنان و کودکان شده است، محکوم میکنیم. همچنین دسترسی محدود به کمکهای بشردوستانه، تجهیزات امدادی و سایر نیازهای اساسی را که منجر به وخامت بیشتر بحران انسانی در غزه شده است، محکوم میکنیم.»
کشورهای عضو آ.سه.آن «خواستار آتشبس فوری و دائمی و آزادی فوری و بیقید و شرط همه اسرا و حفاظت از جان زنان، کودکان، بیماران و سالمندان شدند.»
آنها همچنین بار دیگر «حمایت خود را از آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) در اجرای ماموریتش» مورد تاکید قرار دادند و «خواستار از سرگیری کامل دسترسی سریع، ایمن، بدون مانع و پایدار بشردوستانه به همه نیازمندان از جمله از طریق افزایش ظرفیت در گذرگاههای مرزی و طریق دریا» شدند.
-توقف درگیریها در اوکراین
آنها در بیانیه خود همچنین ذکر کردهاند: «آتش بس فوری در اوکراین امری ضروری است. ما بر اهمیت توقف فوری خصومتها و مشارکت جدی در یک گفتوگوی واقعی برای حل مسالمتآمیز مناقشه اوکراین تاکید کردیم.»
بر اساس این بیانیه مشترک، کشورهای عضو همچنین خواستار تسهیل دسترسی سریع، ایمن و بدون مانع به کمکهای بشردوستانه برای نیازمندان و حفاظت از غیرنظامیان، پرسنل بشردوستانه و افراد در موقعیتهای آسیبپذیر شدند.
-انتقاد از تعرفههای گمرکی
در بیانیه این گروه، نگرانی درباره افزایش تنشها در صحنه تجارت جهانی به ویژه تعرفههای متقابل ذکر شده است.
در بیانیهای که پس از نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو آ.سه.آن منتشر شد، آمده است: «ما نگرانی خود را در مورد افزایش تنشهای تجاری جهانی و افزایش عدم قطعیتها در چشمانداز اقتصادی بینالمللی به ویژه اقدامات یکجانبه مربوط به تعرفهها، که نتیجه معکوس دارند و خطر افزایش چند وجهی شدن اقتصاد جهانی را به همراه دارند و چالشهای پیچیدهای را برای ثبات و رشد اقتصادی آسهآن ایجاد میکنند، ابراز کردیم.»
در این راستا، وزرای امور خارجه کشورهای عضو بر «اهمیت یک سیستم تجاری چندجانبه قابل پیشبینی، شفاف، فراگیر، آزاد، منصفانه، پایدار و مبتنی بر قانون، با محوریت سازمان تجارت جهانی» تاکید کردند.
دیدگاه تان را بنویسید