گوترش: درگیری‌های بی وقفه از غزه تا اوکراین ادامه دارد

کد خبر: 1370390

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت ملی با عنوان صلح بین المللی و چند جانبه گرایی افزود: هشتاد سال پیش، سازمان ملل متحد با یک هدف اصلی، محافظت از بشریت در برابر بلای جنگ تاسیس شد.

گوترش: درگیری‌های بی وقفه از غزه تا اوکراین ادامه دارد

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل گفت: از غزه تا اوکراین، از ساحل تا سودان، هائیتی و میانمار و بسیاری از نقاط دیگر جهان، درگیری‌ها بی‌وقفه ادامه دارد، قوانین بین‌المللی پایمال می‌شوند و گرسنگی و آوارگی در سطح بی‌سابقه‌ای قرار دارند. 

به گزارش خبرنگار ایرنا، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت ملی با عنوان صلح بین المللی و چند جانبه گرایی افزود: هشتاد سال پیش، سازمان ملل متحد با یک هدف اصلی، محافظت از بشریت در برابر بلای جنگ تاسیس شد.

وی افزود: طراحان منشور سازمان ملل متحد تشخیص دادند زمانی که تنش‌های ژئوپلیتیکی تشدید می‌شوند، حل مسالمت‌آمیز اختلافات، راه نجات است، زمانی که اختلافات حل‌نشده، شعله‌های درگیری را شعله‌ور می‌کنند و زمانی که کشورها اعتماد خود را به یکدیگر از دست می‌دهند.

گوترش اضافه کرد: ماده ۲.۳ منشور سازمان ملل مشخص است: «همه اعضا باید اختلافات بین‌المللی خود را با روش‌های مسالمت‌آمیز به گونه‌ای حل و فصل کنند که صلح و امنیت بین‌المللی و عدالت به خطر نیفتد.»

وی ادامه داد: در سراسر جهان، ما شاهد بی‌توجهی مطلق - اگر نگوییم نقض آشکار قوانین بین‌المللی - از جمله قوانین بین‌المللی حقوق بشر، قوانین بین‌المللی پناهندگان، قوانین بین‌المللی بشردوستانه و خود منشور سازمان ملل متحد، بدون هیچ گونه پاسخگویی هستیم.

دبیرکل سازمان ملل گفت: این شکست‌ها در رعایت تعهدات بین‌المللی در زمانی رخ می‌دهد که شکاف‌ها و درگیری‌های ژئوپلیتیکی در حال گسترش است. نمایش وحشتناک غزه گواه این موضوع است؛ با سطحی از مرگ و ویرانی که در دوران اخیر بی‌سابقه بوده است. سوء تغذیه در حال افزایش است. گرسنگی بیداد می کند.

گوترش تصریح کرد: من از اینکه اماکن سازمان ملل متحد از جمله تاسیسات دفتر خدمات پروژه سازمان ملل متحد و سازمان جهلنی بهداشت از جمله انبار اصلی سازمان بهداشت جهانی - مورد حمله قرار گرفته‌اند، شوکه هستم. این اماکن، مانند همه اماکن غیرنظامی، غیرقابل تعرض هستند و باید تحت قوانین بین‌المللی بشردوستانه و بدون استثنا محافظت شوند.

وی ادامه داد: از غزه تا اوکراین، از ساحل تا سودان، هائیتی و میانمار و بسیاری از نقاط دیگر جهان، درگیری‌ها بی‌وقفه ادامه دارد، قوانین بین‌المللی پایمال می‌شوند و گرسنگی و آوارگی در سطح بی‌سابقه‌ای قرار دارند. تروریسم، افراط‌گرایی خشونت‌آمیز و جرایم فراملی همچنان بلاهایی هستند که امنیت را بیش از پیش دور از دسترس می‌کنند.

دبیرکل سازمان ملل گفت: ما همچنین باید تلاش کنیم که این شورا (شورای امنیت) منعکس‌کننده جهان امروز باشد، نه جهان ۸۰ سال پیش. این شورا باید بیشتر نمایانگر واقعیت‌های ژئوپلیتیکی امروز باشد.

وی اقزود: همه اینها مبتنی بر قوانین بین‌المللی و تعهد به اولویت دادن به پیشگیری از درگیری و حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات از طریق گفتگو و دیپلماسی است. همانطور که هشتادمین سالگرد سازمان ملل و منشوری که به آن حیات و شکل داده است را گرامی می‌داریم، باید تعهد خود را به روحیه چندجانبه صلح از طریق دیپلماسی تجدید کنیم.

شورای امنیت با تصویب قطعنامه‌ای خواستار حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات از سوی کشورها شد

شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آرا قطعنامه‌ای را تصویب کرد که از همه کشورها می‌خواهد به طور مؤثر از سازوکارهای حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات، مانند مذاکره، میانجی‌گری، داوری، حل قضایی یا دیگر روش‌های مسالمت‌آمیز استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شورای امنیت سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه به وقت محلی به اتفاق آرا، قطعنامه‌ای را که توسط پاکستان پیشنهاد شده بود، تصویب کرد و از کشورهای عضو خواست تا اقداماتی را برای اجرای مؤثر قطعنامه‌های این نهاد برای حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات مانند کشمیر و فلسطین انجام دهند.

شورای امنیت در نشستی که تحت دستور کار «حفظ صلح و امنیت بین‌المللی» برگزار شد، در مورد این قطعنامه اقدام کرد. این نشست به روندهای نگران‌کننده اختلافات طولانی و حل‌نشده که صلح و امنیت بین‌المللی را تهدید می‌کنند، پرداخت و خواستار تلاش‌های جمعی تقویت‌شده برای رسیدگی به آنها شد.

اسحاق دار معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان که به طور ویژه در آخر هفته برای ریاست این رویداد به نیویورک آمده است، قطعنامه را به رای گذاشت و سپس با کوبیدن چکش، تصویب آن را تایید کرد. جلسه روز سه‌شنبه برای بحث در مورد «ترویج صلح و امنیت بین‌المللی از طریق چندجانبه‌گرایی و حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات» تشکیل شد.

هر ۱۵ عضو شورا به این قطعنامه که توسط پاکستان ارائه شده بود، رای مثبت دادند.

این قطعنامه «از همه کشورهای عضو می‌خواهد که از سازوکارهای حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات، همانطور که در ماده ۳۳ منشور سازمان ملل متحد ذکر شده است، از جمله مذاکره، تحقیق، میانجیگری، مصالحه، داوری، حل و فصل قضایی، توسل به آژانس‌ها یا ترتیبات منطقه‌ای یا سایر روش‌های مسالمت‌آمیز به انتخاب خود، به طور مؤثر استفاده کنند.»

این قطعنامه همچنین «عزم خود را برای توصیه استفاده از این سازوکارها، در صورت لزوم، ابراز می‌کند» و «آمادگی خود را برای استفاده از سازوکار تحقیق ارائه شده» در منشور سازمان ملل متحد ابراز می‌دارد.

اعضای شورای امنیت همچنین از کشورهای عضو خواستند که «اقدامات لازم را برای اجرای مؤثر قطعنامه‌های این شورا برای حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات انجام دهند.»

این قطعنامه با ترغیب سازمان‌های منطقه‌ای و زیرمنطقه‌ای «به افزایش تلاش‌های خود برای حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات، مطابق با منشور سازمان ملل متحد و قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت»، کشورهای عضو را به حمایت و تقویت همکاری بین سازمان‌ها و سازمان ملل متحد تشویق می‌کند.

لین قطعنامه همچنین از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، درخواست می کند که یک سال پس از تصویب قطعنامه، «توصیه‌های مشخصی برای تقویت بیشتر سازوکارهای حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات» را در یک جلسه توجیهی اختصاصی و از طریق کانال‌های مربوطه ارائه دهد.

انتقاد روسیه از عدم اجرای توافقات صلح در نشست شورای امنیت سازمان ملل

واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، با اشاره به کارشکنی اوکراین در توافقات مینسک، گفت: الگویی از بی‌توجهی مزمن به توافقات صلح و عدم اجرای آنها در سال‌های اخیر پدیدار شده است.

به گزارش ایرنا، واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشات گفت: «ما بی‌احترامی مزمن و عدم اجرای توافقات حاصل شده در نتیجه تلاش‌های صلح‌آمیز، از جمله قطعنامه‌های شورای امنیت، را یکی دیگر از جریانهای اخیر می‌دانیم.

سفیر روسیه در سازمان ملل گفت: انعقاد توافقات کافی نیست، لازم است از اجرای آنها اطمینان حاصل شود. نیازی به مثال‌های زیاد نیست . آنچه برای توافقات مینسک اتفاق افتاد، که به گفته رهبران اروپایی، دقیقاً به منظور اجرا نشدن و به تأخیر انداختن زمان امضا شدند، در مقابل چشمان همه است. این تنها بارزترین نمونه شکست پیشگیری از درگیری است.

نماینده دائم روسیه در شورای امنیت همچنین به لزوم توقف انتشار اطلاعات تأیید نشده اشاره کرد و گفت: «یکی دیگر از عناصر مهم حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات، که باید با دقت مورد توجه قرار گیرد، اتکا به داده‌های قابل اعتماد است.»

وی گفت: «انتشار اطلاعات تایید نشده، و گاهی اوقات اطلاعات کاملاً نادرست، از طریق رسانه‌ها و سازمان‌های غیردولتی به نشانه‌ای از زمان حال تبدیل شده است. چنین داده‌های جانبدارانه‌ای اغلب در اسناد سازمان ملل متحد فاش می‌شود و به طور فعال توسط کارکنان این سازمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. متوقف کردن این روند مهم است.»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت