فعال اصلاح طلب: می گویندچرا پول سوریه را در سیستان خرج نمی کنید؟!/این حرف اشتباه است
شما ايران را با ترکيه مقايسه کنيد. ببينيد ترکيه در اين دو دهه چند بار در سياستهاي منطقهاي خود شکست خورده است. مردم ترکيه اينقدر دولتشان را شماتت ميکنند که مردم ايران؟

فردا: عباس ملکی دیپلمات پرسابقه در مورد حضور ایران در سوریه گفت: حضور ما در سوريه ميتواند به سمت کارهايي برود که مشابه آن را در لبنان يا عراق انجام ميدهيم. قبل از بحران سوريه، کارخانجات خودرو و سيمان ايران در آنجا کار ميکرد. ما نبايد از اينکه کشور در خارج از مرزهاي خودش فعال است، انتقاد کنيم؛ حالت برعکس اين بايد مورد انتقاد ما باشد.حضور ما در سوريه ميتواند به سمت کارهايي برود که مشابه آن را در لبنان يا عراق انجام ميدهيم. قبل از بحران سوريه، کارخانجات خودرو و سيمان ايران در آنجا کار ميکرد. ما نبايد از اينکه کشور در خارج از مرزهاي خودش فعال است، انتقاد کنيم؛ حالت برعکس اين بايد مورد انتقاد ما باشد.
حدود سال 1958 حزب بعث در عراق و سوريه پيروز شد اما در جنگ ايران و عراق، سوريه به عراق کمک نکرد و خط لوله کرکوک بانياس را بست و اجازه نداد که تماميت جهان عرب، عليه ايران اعمال فشار کند. يعني آن چيزي که عربستان دنبال ميکرد. پس اينجا ما موفق بوديم. در دوره جديد، ائتلافي تشکيل شد با هدف تغيير دولت سوريه. بعد از انفجار خودروی رفيق حريري بود که عربستان، قطر، ترکيه و آمريكا با حمايت پنهان اسرائيل عزمشان را جزم کردند که دولت سوريه را به بهانه اينکه با مردمش خوب تا نميکند، سرنگون کنند. ما ميتوانيم بپرسيم که کدام دولت عربي با مردمش خوب تا ميکند؟ آن جريان انبوه سيستمهاي اينترنتي و تلفنهاي موبايل براي دسترسي به خارج از کشور و بعد ارسال اسلحه و فرستادن مزدوراني از آمريكا و اروپا و جاهاي ديگر به سوريه بدون هيچ ترديدي، تهديد عليه ايران بود و بالاخره ايران به اين نتيجه رسيد که بايد به سوريه کمک کند. حالا که داريم درباره اين موضوع صحبت ميکنيم، دولت سوريه اکثر مواضعي را که داعش بهدست آورده بود، پس گرفته است. يعني تا اين لحظه جمهوري اسلامي ايران در سياستهايش موفق بوده و من فکر ميکنم که بهتدريج بايد از سوريه کنار بکشد و همکاريهاي فرهنگي و سياسي را جايگزين حضور نظامي کند و البته اين کار را خواهد کرد. بعضي اوقات ميبينيد که همان چيزهايي را که رياض يا تلآويو يا واشنگتن دنبالش هستند، در داخل مردممان شايع ميکنند. مثلا ميگويند پولها در سيستان و بلوچستان خرج نشده و در سوريه خرج شده. اميدوارم يک روزي تکليف اين بحثها مشخص شود. ما يکي از کمهزينهترين کشورها در خارج از کشور هستيم. يعني اگر انتقادي وارد باشد، اين است که شما چرا اينقدر در خارج از کشور کم هزينه ميکنيد، چرا در رسانههاي جهاني و محلي سرمايهگذاري نميکنيد؟ اين کشور يک بازيگر است و بازي ميکند. شما ايران را با ترکيه مقايسه کنيد. ببينيد ترکيه در اين دو دهه چند بار در سياستهاي منطقهاي خود شکست خورده است. مردم ترکيه اينقدر دولتشان را شماتت ميکنند که مردم ايران؟
منبع:شرق
دیدگاه تان را بنویسید