توصیه خاص به پشت میزنشینها
کمر درد بیماری بسیار شایعی بوده و بعد از سرماخوردگی دومین بیماری است که افراد زیادی در طول زندگی خود به آن مبتلا میشوند. برای درمان کمردرد ابتدا باید علت کمر درد مشخص شود.

یک فیزیوتراپیست با اشاره به اینکه کارمندان و کسانی که ساعات طولانی پشت میز مینشینند، باید هر ۳۰ تا ۴۵ دقیقه وضعیت خود را تغییر دهند و حرکات کششی ساده انجام دهند، گفت: بسیاری از موارد دیسک کمر با تمرینات اصولی فیزیوتراپی قابل درماناند و نیازی به جراحی ندارند.
فارس: کمر درد بیماری بسیار شایعی بوده و بعد از سرماخوردگی دومین بیماری است که افراد زیادی در طول زندگی خود به آن مبتلا میشوند. برای درمان کمردرد ابتدا باید علت کمر درد مشخص شود.
کمر درد بیماری بسیار شایعی بوده و بعد از سرماخوردگی دومین بیماری است که افراد زیادی در طول زندگی خود به آن مبتلا میشوند. برای درمان کمردرد ابتدا باید علت کمر درد مشخص شود.
توجه کنید که کمر درد بیشتر از آن که یک بیماری باشد یک علامت است مانند تب. تب یک علامت است که نشان میدهد عفونتی در بدن شما وجود دارد که موجب تب شده است یا هر بیماری دیگری که تب را ایجاد کرده است کمردرد هم چنین است؛ یعنی بیماریهایی وجود دارد که موجب ایجاد کمر درد در فرد میشوند.
توجه کنید هرچند معمولاً کمردرد بیماری خوشخیمی است و میتواند بهراحتی درمان شود اما گاهی ممکن است اولین نشانه یک بدخیمی یا سرطان در بدن باشد.
بسیاری از راه حل های ارائه شده به بیماران، کمر درد را با یک تشخیص واحد درمان می کنند. در واقع امر، کمر درد تشخیص اساسی مشکل و بیماری نیست، بلکه توصیف یک علامت است.
درمان تمام بیماران مبتلا به کمردرد همانند تجویز آنتی بیوتیک برای بیماران مبتلا به درد شکم صورت گرفته است. همانطور که می توان از شکم درد بسته به علت آن تشخیصهای متعددی را به عمل آورد، همین مسئله در مورد کمر درد و انواع مختلف آن نیز صادق است.
ایمان کمالی حکیم، فیزیوتراپیست در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس با اشاره به یکی از باورهای رایج در جامعه مبنی بر اینکه "نشستن کاملاً صاف از آسیب به کمر جلوگیری میکند،گفت: بر اساس پژوهش منتشر شده توسط سالیوان و همکاران (۲۰۱۹) با عنوان "Sit Up Straight! Time to Re-evaluate"، این تصور نیاز به بازنگری دارد.
فیزیوتراپیست اضافه کرد: شواهد نشان میدهد که وضعیت طلایی واحدی برای نشستن وجود ندارد و حتی نشستن طولانیمدت در وضعیت «صحیح» میتواند موجب خستگی، درد عضلانی و فشار بیشتر بر دیسکهای کمری شود.
وی افزود: آنچه در پیشگیری از آسیبهای اسکلتی–عضلانی اهمیت دارد، تغییر مکرر وضعیت بدن، پرهیز از نشستن طولانیمدت در یک حالت، و داشتن تحرک در طول روز است. برخلاف تبلیغات رایج، نشستن خشک و بیتحرک به بهانه اصلاح فرم بدن، بهویژه در محیطهای کاری، نهتنها فایدهای ندارد بلکه میتواند فشار مضاعفی بر دیسکهای بینمهرهای وارد کند.
کمالی حکیم متذکر شد: واقعیت این است که 80 درصد از ما در برهه ای از زندگی مان از کمر درد رنج خواهیم برد. با این حال، تحت درمان صحیح بودن جهت کاهش کمردرد می تواند کاری خسته کننده و چالش برانگیز برای بیماران و پزشکان باشد.
این فیزیوتراپیست خاطرنشان کرد: دیده شده است هر موقع درصد زیادی از جمعیت از یک بیماری رنج می برند، سر و کله کل سیستم پیدا شده و ادعای حل مشکل می کند. از این رو، حرف و حدیث های نامعقول زیادی درباره روشهای جدید و منحصربه فرد برای درمان کمر درد وجود دارد.
وی متذکر شد: به عنوان یک قاعده کلی، واژه درمان گمراه کننده و فریبنده است و بیماران را از روند بهبودشان نا امید و درمانده میکند. با این حال، با رویکرد مناسب درمانی میتوانید کمر درد خود را به طور موثر کنترل کنید و تأثیر منفی آن بر زندگی خود را کاهش دهید.
کمالی حکیم با اشاره به شیوع بالای کمردرد و دیسک کمر در بین جمعیت بزرگسال اظهار کرد: خوشبختانه بسیاری از این موارد بدون نیاز به جراحی، از طریق روشهای غیرتهاجمی مانند فیزیوتراپی و تمریندرمانی قابل کنترل و درمان هستند.
وی توضیح داد: در فیزیوتراپی، بر اساس نوع و شدت آسیب هر فرد، تمرینات خاصی برای کاهش فشار روی دیسکها، تقویت عضلات نگهدارنده ستون فقرات، افزایش انعطافپذیری و بهبود الگوهای حرکتی طراحی برای هر فرد شخصی سازی و تجویز میشود. این تمرینات به بیماران کمک میکند که هم از درد رهایی یابند و هم احتمال بازگشت علائم را کاهش دهند.
کمالی حکیم افزود: تمرین برای همه مشابه و یکسان نیست، برای تجویز تمرین حتما لازمه معاینه مکانیکی صورت بگیرد و چند جلسه تشخیصی درمانی در فیزیوتراپی انجام شود تا بر اساس تشخیص طبقه بندی نوع کمردرد فرد تمرین شخصی سازی و تجویز شود. حتما باید نکات لازم متناسب با علائم و گروه درمانی به بیمار آموزش داده شود .
این فیزیوتراپیست توصیه کرد: افرادی که دچار کمردرد یا علائم مربوط به دیسک کمر هستند، پیش از مراجعه به روشهای تهاجمی مانند جراحی، با فیزیوتراپیست مشورت کنند و برنامه درمانی مبتنی بر تمرین را در نظر بگیرند.
وی تاکید کرد: کارمندان و کسانی که ساعات طولانی پشت میز مینشینند، باید هر ۳۰ تا ۴۵ دقیقه وضعیت خود را تغییر دهند و حرکات کششی ساده انجام دهند.
دیدگاه تان را بنویسید