رمز گشایی از ارتباط مدیران نجومی با خودتحریمیFATF / تقلیل سطح دشمنی گام جدید جریان غربگرا

کد خبر: 565699

موضوع پیوستن ایران به FATF همچنان مهم ترین موضوعی است که کارشناسان و فعالان عرصه رسانه به آن واکنش نشان دادند.

رمز گشایی از ارتباط مدیران نجومی با خودتحریمیFATF / تقلیل سطح دشمنی گام جدید جریان غربگرا
سرویس سیاسی فردا: موضوع پیوستن ایران به FATF همچنان مهم ترین موضوعی است که کارشناسان و فعالان عرصه رسانه به آن واکنش نشان دادند که بخشی از آن در ادامه می آید:
رمز گشایی از ارتباط مدیران نجومی با خودتحریمیFATF
محمد ایمانی محمد ایمانی، عضو شورای سردبیری روزنامه کیهان نوشت: معاون وزیر اقتصاد چند شب پیش در جریان مناظره آقایان سید یاسر جبرئیلی و ایرج ندیمی (شبکه خبر) روی خط آمد و به سادگی آب خوردن ، منتقدان معترض به اجرای FATF را همسو با صهیونیست ها معرفی کرد. شبیه ادبیات آقای قضاوی البته در ماجرای برجام مسبوق به سابقه است. اما آقای قضاوی پیش از این هم یک بار نبوغ به خرج داده بود؛ آنجا که در اوج انزجار مردم از حقوق های نجومی برخی مدیران اشرافی در برنامه گفت و گوی ویژه شبکه 2 گفت " ما در ماجرای اخیر فیش ها داریم مدیران شایسته را از دست می دهیم (!) دیگر شاهد جابجایی مدیر بانکی دیگری نخواهیم بود " . دیگرانی مثل زیباکلام همین غارتگران بیت المال را استیو جابز و نابغه و ... که گرفتن حقوق چند ده میلیونی حق طبیعی شان است، خواندند. ادبیات امثال معاون وزیر اقتصاد به مثابه نشتی بشکه به ما می گوید که در حلقه سوء مدیریت دولتی چه خبر است و چرا حامیان مدیریت اشرافی ویژه خوار باید پیگیر اجرای FATF و خودتحریمی نهادهایی مانند سپاه پاسداران و یا وزارت اطلاعات باشیم که موی دماغ مدیریت اشرافی هستند.
گام جدید جریان غربگرا: تقلیل سطح دشمنی
حمیدرضا ترقی حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در کانال تلگرامی خود نوشت: یکی از مسائل و البته خطرناک جدی که در جریان است؛ راهبرد "تقلیل سطح دشمنی" با آمریکاست.
دشمنی آمریکا با نظام مقدس جمهوری اسلامی؛ قبل از هر چیز یک "دشمنی ایدئولوژیک" است تا "دشمنی استراتژیک" و یا " دشمنی تاکتیکی".
تبیین:
1. بر اساس آموزه های دینی؛ فرمایشات امام ره؛ مقام معظم رهبری و تجربه نزدیک به چهار دهه پس از پیروزی انقلاب، دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی؛ یک دشمنی ایدئولوژیک است. به عبارت ساده تر ؛ آمریکا با اساس چیزی به نام جمهوری اسلامی با هویت اسلام ناب و اصول استقلال طلبی و استکبارستیز آن مخالف است نه صرفا با راهبردهای نظام در کشور و یا در منطقه یا جهان.
2. با این فرض؛ آمریکا همیشه دو گزینه را برای براندازی یا حداقل مهار نظام، دنبال کرده است
الف. تقابل همه جانبه اعم از نظامی؛ سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و... . در این زمینه از هیچ اقدامی اعم از نظامی ؛ تحریم ، جنگ سخت و نرم و... فروگذار نکرده است و البته تاکنون نتیجه ملموسی بدست نیاورده است.
ب. (گام جدید) تلاش برای تقلیل سطح دشمنی. در این راهبرد تلاش می کند حوزه دشمنی ایئولوژیک با ایران را به سطح اختلافات موضوعی کاهش دهد. اختلافات مبنایی ایدئولوژیک را تبدیل به اختلافات استراتژیک و در سطح موضوعات خاص!! کند. برای مثال مسائل اساسی غیرقابل گفتگو و مذاکره هم چون استقلال، حق طلبی، استکبارستیزی؛ ..... را تبدیل به موضوعات خاص قابل مذاکره هم چون هسته ای؛ موشکی؛ حقوق بشر و .... کند.
3. حساسیت و مخالفت شدید رهبری نظام با هرگونه مذاکره با آمریکا؛ علاوه بر بی اعتمادی کامل نسبت به آمریکا و وعده های پوچ و توخالی آنها؛ این است که دشمن تلاش می کند از طریق مذاکره؛ سطح دشمنی را کاهش دهد و ایران را در مسیر ریل گذاری شده خود قرار داده و بجای استکبارستیزی؛ دفاع از مستضعفین؛ اقتصاد مقاومتی و ... به مذاکره پیرامون موضوعات فرعی پرداخته؛ تا ضمن مشغول سازی بی نتیجه؛ به مرور ایران را از هویت اصلی خود تهی کند.
4. از این جهت، نفس مذاکره (مذاکره برای مذاکره) برای آمریکایی ها موضوعیت دارد در حالی که برای ایران هرگز نفس مذاکرات موضوعیت نداشته و ندارد. برای مثال در برجام همین مسیر طی شد. نفس مذاکره مستمر برای آمریکایی با هر نتیجه ای و در هر سطحی موضوعیت دارد اما برای ایران که (تاکید می شود) صرفا با هدف لغو تحریم ها مذاکره کرد؛ در عمل نه تنها نتیجه آن "تقریبا هیچ" شد بلکه در داخل و سطح بین الملل نیز سطح دشمنی ایدئولوژیک را تبدیل به دشمنی استراتژیک در موضوعات خاص کرد.
رمزگشایی از همکاری با FATF
رض سراج رضا سراج، کارشناس مسائل سیاسی نوشت: چرایی همکاری با FATF به شروط آمریکا برای هزینه‌کرد دارایی‌های آزاد شده در برجام و تعهد کدخداپذیران به مقامات کاخ سفید باز‌ می‌گردد.
تعهد به آمریکا با FATF
تعهد به آمریکا را سریع القلم تلویحا اعلام کرد «دولت پول برجام را صرف مبارزه با داعش نخواهد کرد!» مشاور ارشد روحانی در حاشیه اجلاس داووس سوییس طی گفتگویی با سی ان ان تصریح کرد «ایران دیگر منابعی در اختیار نخواهد داشت که به منطقه و یا بلندپروازی هایش در منطقه اختصاص دهد.» در همین ارتباط دولت در لایحه بودجه، مبلغ پنج هزار میلیارد تومان از بودجه دفاعی را کاهش داد تا پایبندی خود به آمریکا برای هزینه‌کرد دارایی‌های آزاد شده در برجام را اثبات کند. شایان ذکر است مبلغ مذکور مربوط به دارایی‌های بخش دفاعی ایران بود که در قبال آزادی چند جاسوس آمریکایی، به کشور مسترد شد.
نتیجه:
بنابراین کدخداپذیران برای جلب اعتماد آمریکا و بهره‌مند شدن از گشایش‌های بعدی آمریکا ( بخوانید تکدی گشایش برجام ) به خود تحریمی با FATF راضی شدند تا مقامات کاخ سفید با امکان نظارت بر تراکنش‌های بانکی ایران، به گشایش بیشتر برای حفظ موقعیت غربگرایان متقاعد گردند.
عبدالله گنجی عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه جوان نوشت: اظهارات یونسی مشاور رییس جمهور مبنی بر اینکه اهل سنت می توانند در حل مشکلات با عربستان کمک کننددر حد فاجعه سیاسی است.
این ایده هم توهین به اهل سنت ایران است و هم توهین به نظام. در مورد نظام توهین این است که نوعی عجز و ناتوانی را القا می کند و درماندگی و دست دراز کردن به لابی های غیر رسمی و فروملی را یاد اور می شود.
اما درباره اهل سنت ایران توهین این است که آنان را هم تراز و یا مورد اعتماد وهابیت معرفی کرده است و نوعی اتهام ارتباط یا وابستگی اهل سنت ایران به وهابیون ال سعود را القا می کند. در حالی که دو روز پیش شیخ برجسته الاهزر مصر وهابیت را جز اهل سنت ندانست و کشته های انان در یمن را اهل جهنم دانست این چه سخنی است که به زبان یک مسئول که لباس دین هم برتن دارد جاری می شود؟ اخیرا در یک نظرسنجی معتبر ملی که نمونه آن 180هزارنفر بود و درباره ارزشهای انقلاب اسلامی انجام شده بود، در بخش استانی سیستان و بلوچستان دومین استان در اعتقاد به ولایت فقیه بود. آیا این اظهارات یونسی سنجیده است؟ به نظر من نیاز به عذرخواهی دارد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید