ترامپ: به توافق آتشبس در غزه نزدیک هستیم
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران گفت: این هفته یا هفته آینده فرصت و شانس بالایی برای حلوفصل جنگ غزه وجود دارد و ما به توافق بسیار نزدیک هستیم.

دونال ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در حالی که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل در واشنگتن دی سی بسر می برد و تاکنون دو بار با او در کاخ سفید دیدار و گفت و گو کرده است، ادعا کرد: به توافق آتش بس در غزه نزدیک هستیم.
به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران گفت: این هفته یا هفته آینده فرصت و شانس بالایی برای حلوفصل جنگ غزه وجود دارد و ما به توافق بسیار نزدیک هستیم.
رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در گفت و گو با خبرنگاران در پاسخ به اینکه آیا امروز دوباره نتانیاهو گفت و گو خواهد کرد، گفت: «او بعداً میآید. ما قرار است تقریبا منحصرا در مورد غزه صحبت کنیم.»
ترامپ مدعی شد: « ما باید این موضوع را حل کنیم. این یک تراژدی است و او میخواهد آن را حل کند، و من میخواهم آن را حل کنم، و فکر میکنم طرف مقابل هم امر را میخواهد.»
در همین حال فرستاده ویژه ترامپ در امور غرب آسیا (خاورمیانه) گفت که به توافق میان اسرائیل و حماس امیدوار است.
استیو ویتکاف گفت: «ما امیدواریم که تا پایان این هفته به توافقی برسیم که ما را به آتشبس ۶۰ روزه برساند. ۱۰ اسیر زنده و ۹ اسیر فوت شده آزاد خواهند شد.»
درخواست اوکراین برای سامانه پاتریوت را بررسی می کنیم
رئیسجمهور آمریکا همچنین درباره جنگ روسیه و اوکراین با بیان اینکه درخواست کی یف برای دریافت سامانه پاتریوت بیشتر را بررسی خواهد کرد، تصریح کرد: «میدانم که اوکراینیها درخواست سامانه پاتریوت را مطرح کردهاند. ما باید آن را بررسی کنیم و البته که این یک سامانه بسیار گرانقیمت است، بسیار گران.»
صدور مجوز توقف ارسال سلاح به اوکراین از سوی وزیر دفاع آمریکا (رئیس پنتاگون) و اطلاع ندادن این موضوع به کاخ سفید، موجب جنجالی در دولت دونالد ترامپ و کنگره آمریکا شده است.
به گزارش ایرنا، شبکه خبری سی ان ان روز چهارشنبه به وقت محلی به نقل از پنج منبع آگاه اعلام کرد: پیت هگزث وزیر دفاع آمریکا هفته گذشته قبل از صدور مجوز توقف ارسال سلاح به اوکراین، کاخ سفید را مطلع نکرده بود و همین امر باعث ایجاد جنجالی در داخل دولت برای فهمیدن دلیل این توقف و توضیح آن به کنگره و دولت اوکراین شد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در نشست کابینه خود گفته است که مسئول این اقدام نیست. روز سهشنبه در جلسه کابینه از ترامپ پرسیده شد که آیا توقف ارسال سلاح را تأیید میکند یا خیر و او از پاسخ خودداری کرد و فقط گفت که واشنگتن به ارسال سلاحهای دفاعی به اوکراین ادامه خواهد داد.
وقتی دوباره از ترامپ پرسیده شد که چه کسی مجوز این توقف را داده است، او پاسخ داد: «نمیدانم، چرا به من نمیگویید چه کسی مسوولیت این تصمیم را داشته است؟»
کمی پس از اطلاع از توقف ارسال در هفته گذشته، ترامپ به وزیر دفاع دستور داد ارسال حداقل بخشی از مهمات - به ویژه موشکهای رهگیر برای سیستمهای دفاع هوایی پاتریوت که برای محافظت از غیرنظامیان اوکراینی در برابر حملات بیوقفه موشکی و پهپادی روسیه حیاتی بودهاند - را از سر بگیرد.
یک مقام ارشد دولتی به سی ان ان گفت که بسیاری از این مهمات در حال حاضر در لهستان هستند و میتوانند به سرعت به کی یف منتقل شوند. این بسته تسلیحاتی توسط دولت قبلی اختصاص داده شده بود و در مسیر اوکراین بود که متوقف شد.
به گزارش سی ان ان، ترامپ در تماسی با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در روز جمعه، نقش خود را در تصمیم توقف ارسال سلاح کماهمیت جلوه داد. با این حال، پنتاگون تا اواخر دوشنبه شب اعلام نکرد که ارسال محمولهها را به دستور رئیس جمهور از سر میگیرد.
ترامپ بصورت علنی اعلام کرد که اوکراینیها برای محافظت از خود به این سلاحهای دفاعی نیاز دارند و این موضع را روز سه شنبه نیز در کاخ سفید تکرار کرد و گفت: «این را میگویم - اوکراینیها، چه فکر کنید ناعادلانه است که ما آن همه پول را دادیم یا نه، آنها بسیار شجاع بودند، زیرا کسی باید آن چیزها را اداره میکرد. و بسیاری از افرادی که من میشناسم، آن را اداره نمیکردند، آنها شجاعت انجام آن را نداشتند.»
رسانه آمریکایی: توافق عادیسازی، بدون کشور فلسطین ممکن نیست
واقعیتهای میدان حاکی از آن است که اگر رئیسجمهور آمریکا واقعاً خواهان گسترش توافقهای عادیسازی در غرب آسیاست، ناگزیر به پذیرش تشکیل کشور مستقل فلسطین خواهد بود؛ مسیری که عربستان سعودی آن را پیششرط هرگونه توافق با رژیم صهیونیستی قرار داده است.
به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقالهای با اشاره به تلاشهای «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا برای عادیسازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی، گزارش داد که او برای دستیابی به اهداف خود راهی بجز پذیرش کشور مستقل فلسطین ندارد.
به گزارش «یو. اس. اِی تودی»، ترامپ تمرکز خود را به پیشبرد طرحی معطوف کرده که در دور نخست ریاستجمهوریاش آن را شکل داده بود، یعنی پیمان ابراهیم؛ پیمانی که هدف آن عادیسازی روابط رژیم صهیونیستی با اعراب – و در صدر آنها، عربستان سعودی – است.
رئیسجمهور آمریکا خود را یک «معاملهگر» میداند و در رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا نیز بارها تاکید داشت که در صورت پیروزی، به درگیریهای نظامی جهان – بهویژه در اوکراین و غزه –پایان خواهد داد.
با این همه، هنوز این جنگها در جریان هستند و رسانه آمریکایی مینویسد: «ترامپ نمیتواند به پیروزیهای جزئی یا ایجاد صلحهای نمادین تکیه کند. اگر او واقعاً میخواهد به عنوان یک معاملهگر بزرگ در تاریخ ثبت شود، باید به توافقی بزرگتر دست یابد؛ توافقی که نهتنها به جنگ غزه پایان دهد، بلکه صلحی فراگیر را در منطقه رقم بزند. این مسیر، از بهرسمیتشناختن یک کشور فلسطینی میگذرد.»
عربستان سعودی موضع خود را روشن کرده: بدون مسیر معتبر و جدی برای تشکیل کشور مستقل فلسطین، نه از گسترش توافقات ابراهیم خبری خواهد بود و نه از عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی. «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی که اکنون پرنفوذترین چهره جهان عرب است، این خط قرمز را ترسیم کرده است.
ترامپ روند لغو تحریمهای سوریه را آغاز کرده که نشان میدهد او به دنبال دستیابی به یک توافق گستردهتر منطقهای است. بر اساس این گزارش، دعوت نتانیاهو به کاخ سفید هم یک پیام واضح دارد و آن هم این است که جنگ غزه باید همین حالا پایان یابد.
اکنون که علاوه بر کشورهای منطقه، اروپا نیز با رهبری فرانسه از تشکیل کشور مستقل فلسطین حمایت میکنند، نتانیاهو دیگر حمایت دیپلماتیک گذشته را ندارد و هرچه جنگ در غزه طولانیتر شود، انزوای او هم بیشتر خواهد شد. این رسانه آمریکایی مینوید: «جهان عرب عقبنشینی نخواهد کرد، اروپا در مسیر بهرسمیتشناختن فلسطین است، و حتی در آمریکا نیز صبر سیاسی رو به پایان است.»
ترامپ بهطور سنتی رویکردی معاملهمحور دارد. او به دنبال «برد» است و امروز در غرب آسیا هیچ بردی بزرگتر از توافقی نیست که به جنگ غزه پایان دهد، اسرای صهیونیست را آزاد کند، دولت فلسطینی را بهرسمیت بشناسد و عربستان را بهطور کامل وارد پیمان ابراهیم کند.
در این گزارش با تاکید بر لزوم اتخاذ اقدامات ملموس و معنادار به جای موضعگیریهای نمادین، آمده است: «خاورمیانه نیازی به دور جدیدی از عکسهای یادگاری ندارد؛ بلکه نیازمند اقدام است. این اقدام با بهرسمیت شناختن این واقعیت آغاز میشود که تشکیل دولت فلسطینی دیگر یک گزینه نیست، بلکه ضرورتی اساسی است.»
دیدگاه تان را بنویسید