واکنش گوترش به تحریم گزارشگر ویژه سازمان ملل

کد خبر: 1368621

«استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل در یک نشست خبری گفت: واکنش ما به تحریم‌های وضع شده از سوی آمریکا علیه «فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین اشغالی رویه‌ای خطرناک ایجاد می‌کند. او هم مانند دیگر گزارشگران ویژه این نهاد بین‌المللی یک کارشناس مستقل حقوق بشری است که توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل منصوب شده و به آن گزارش می‌دهد.

واکنش گوترش به تحریم گزارشگر ویژه سازمان ملل

سازمان ملل اعلام کرد تصمیم آمریکا در وضع تحریم علیه گزارشگر ویژه این نهاد بین‌المللی برای فلسطین یک رویه خطرناک ایجاد می‌کند.

به گزارش ایسنا، «استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل در یک نشست خبری گفت: واکنش ما به تحریم‌های وضع شده از سوی آمریکا علیه «فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین اشغالی رویه‌ای خطرناک ایجاد می‌کند. او هم مانند دیگر گزارشگران ویژه این نهاد بین‌المللی یک کارشناس مستقل حقوق بشری است که توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل منصوب شده و به آن گزارش می‌دهد.

به نقل از خبرگزاری آناتولی، وی افزود: «گزارشگران ویژه به "آنتونیو گوترش" دبیرکل سازمان ملل گزارش نمی‌دهند. گوترش اختیاری بر فعالیت آنها ندارد.»

دوجاریک ضمن اشاره به اینکه کشورهای عضو «کاملا حق دارند نظرات خود را داشته باشند و با گزارش‌های گزارشگران ویژه مخالفت کنند»، از آنها خواست «با ساختار حقوق بشر سازمان ملل متحد تعامل داشته باشند.»

وی افزود: «استفاده از تحریم‌های یکجانبه علیه این گزارشگران یا هر کارشناس دیگر سازمان ملل یا مقام این نهاد، غیرقابل قبول است.»

دوجاریک در پاسخ به این سوال که آیا دبیرکل سازمان ملل متحد «در سطح شخصی» از آلبانیز حمایت می‌کند، گفت که گوترش «به کار همه گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل احترام می‌گذارد. کار آنها بسیار مهم است. این بخش بسیار مهمی از ساختار حقوق بشر است.»

سخنگوی سازمان ملل با تاکید بر اینکه «واقعا غیرقابل قبول است که کشورهای عضو رویکردی چندگزینه‌ای نسبت به منشور سازمان ملل داشته باشند»، از کشورهای عضوی که منشور سازمان ملل را امضا کرده‌اند، خواست تا «با آن تعامل کنند.»

دوجاریک همچنین اعلام کرد که سازمان ملل در حال پاسخگویی به نامه‌ای از «دوروتی شیا»، کاردار موقت ایالات متحده است.

تحریم‌های ایالات متحده پس از گزارش هفته گذشته آلبانیز اعمال شد که در آن مشخص شد شرکت‌ها مایکروسافت، آلفابت، آمازون و پالانتیر که اشغالگری اسرائیل در سرزمین‌های فلسطینی را تسهیل می‌کنند، به ارائه سخت‌افزار نظامی، فناوری نظارتی و زیرساخت‌هایی به رژیم صهیونیستی می‌پردازند که از اشغالگری غیرقانونی حمایت می‌کند.

آلبانیز نیز تصمیم ایالات متحده برای تحریمش را «بیهوده» خوانده و آن را محکوم کرده و گفته است که او به خاطر انتقاد از نسل‌کشی اسرائیل در غزه هدف قرار گرفته است.

آلبانیز همچنین تاکید کرد که تحریم‌های اعمال‌شده توسط دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا مانع «تلاش او برای احترام به عدالت و قوانین بین‌المللی» نخواهد شد.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در ادامه گفت تاکتیک‌های واشنگتن او را به یاد «تکنیک‌های ارعاب مافیا» می‌اندازد.

«مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه ضمن اعلام این تحریم‌ها، آلبانیز را به راه‌اندازی «کارزار جنگ سیاسی و اقتصادی علیه ایالات متحده و اسرائیل» متهم کرد.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت