واکنش کرملین به خط و نشانهای ترامپ
سخنگوی کرملین اظهار داشت: اگر پوتین لازم بداند، در مورد سخنان ترامپ در مورد روسیه و خودش اظهار نظر خواهد کرد؛ در این زمینه باید منتظر تصمیم پوتین باشیم.

سخنگوی کرملین، سخنان رئیسجمهوری آمریکا در زمینه تعیین تعرفههای گمرکی ۱۰۰ درصدی بر روسیه و شرکای این کشور را بسیار جدی خواند و موضع مسکو در قبال نقلقول روزنامه واشنگتنپست از ترامپ درباره بررسی احتمال حمله اوکراین به مسکو و سنپترزبورگ را بیان کرد.
به گزارش ایرنا، دیمیتری پسکوف سهشنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴ در پاسخ به پرسشی درباره سخنان روز دوشنبه دونالد ترامپ گفت: اظهارات رئیس جمهوری آمریکا بسیار جدی است. بخشی از این سخنان خطاب به ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه است.
وی افزود: ما قطعاً برای تحلیل آنچه در واشنگتن گفته شد به زمان نیاز داریم.
سخنگوی کرملین اظهار داشت: اگر پوتین لازم بداند، در مورد سخنان ترامپ در مورد روسیه و خودش اظهار نظر خواهد کرد؛ در این زمینه باید منتظر تصمیم پوتین باشیم.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ در کنار «مارک روته» دبیرکل ناتو، در دفتر بیضی شکل کاخ سفید، سخنان خود را با تهدید به اعمال «تعرفههای شدید» علیه روسیه آغاز کرد و گفت که از روسیه و رئیس جمهور آن ناامید شده است.
رئیس جمهوری آمریکا گفت: اگر مسکو و واشنگتن در مدت ۵۰ روز به توافقی در مورد حل و فصل اوکراین نرسند، ایالات متحده عوارض گمرکی تقریباً ۱۰۰ درصد بر روسیه و شرکای تجاری آن اعمال خواهد کرد.
ترامپ همچنین تصمیم خود را برای ادامه انتقال سلاح و تجهیزات نظامی به کییف اعلام کرد، در صورتی که اروپا، تحت هماهنگی ناتو، هزینه چنین تدارکاتی را بپردازد.
نقلقول واشنگتنپست درباره بررسی احتمال حمله به مسکو و سنپترزبورگ
گزارش روزنامه آمریکایی واشنگتنپست، موضوع پرسش دیگری از سخنگوی کرملین بود. این روزنامه نوشته است: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ظاهراً درباره احتمال حمله به مسکو و سنپترزبورگ با ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین گفتوگو کرده است.
پسکوف در پاسخ به این سؤال که کرملین در مورد انتشار چنین سخنانی در سطح رسانهها، چه احساسی دارد، گفت: طرح سخنانی از این دست و اینکه کییف میتواند پایتخت روسیه را هدف قرار دهد، برای نخستینبار نیست؛ معمولاً این گزارشها، اغلب اوقات، جعلی از آب درمیآیند. اما گاهی اوقات، نشتهای اطلاعاتی وجود دارد، از جمله در نشریاتی که قبلاً آنها را بسیار معتبر میدانستیم.
ارسال سلاح، نشانه ادامه جنگ
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: تصمیم ایالات متحده، ناتو و اتحادیه اروپا در مورد تأمین تسلیحات نظامی مورد نیاز اوکراین، نه به عنوان نشانهای برای صلح، بلکه به عنوان نشانهای برای ادامه جنگ تلقی میشود.
وی افزود: با قضاوت بر اساس اظهارات مقامهای غربی، اروپا به دنبال شدت گرفتن تقابل نظامی به جای گذار به شرایط صلحآمیز است.
چشمانداز مذاکرات با اوکراین
پسکوف در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: روسیه همچنان منتظر پیشنهادهای اوکراین در مورد دور سوم مذاکرات مستقیم است.
وی اظهار داشت: ما آمادگی خود را برای دور سوم مذاکرات حفظ میکنیم اما هنوز پیشنهادی از طرف اوکراینی دریافت نکردهایم.
سخنگوی کرملین درباره کنارهگیری احتمالی وزیر دفاع اوکراین که ریاست هیأت این کشور در مذاکرات با روسیه را برعهده داشت نیز گفت: صحبت درباره تأثیر این موضوع بر روند مذاکرات دشوار است..
پسکوف همچنین با رد اظهارات دبیرکل ناتو درباره سطح ولادیمیر مدینسکی دستیار رئیسجمهوری روسیه به عنوان رئیس هیأت روسی در مذاکرات با طرف اوکراینی گفت: طبق جدول رتبهبندی مقامات در روسیه، مقام مدینسکی بالاتر از یک وزیر فدرال است، بنابراین، سطح او بالاتر از کسی است که ریاست هیأت اوکراینی را بر عهده دارد.
نخستین دور مذاکرات مستقیم روسیه و اوکراین در استانبول ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار شده بود که منجر به تبادل اسرا در قالب «هزار نفر در برابر هزار نفر» شد.
پس از دور دوم این مذاکرات که ۱۲ خردادماه انجام شد و با ارائه طرح های پیشنهادی صلح دو طرف به یکدیگر همراه بود، طرفین اقداماتی در زمینه تبادل اسرای جنگی زیر ۲۵ سال، اسرای بیمار و مجروحان جنگی و همچنین تبادل اجساد شمار زیادی از کشته شدگان در جنگ را انجام دادند.
دیدگاه تان را بنویسید