هاکان فیدان: اسرائیل تمام قوانین بینالمللی را نقض میکند
وزیر خارجه ترکیه بامداد پنجشنبه در شورای امنیت سازمان ملل گفت که رژیم صهیونیستی راهبرد تجاوز خود را نه تنها در فلسطین، بلکه در لبنان، سوریه و ایران اجرا میکند.

هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت خاورمیانه گفت:«اسرائیل تلاش میکند استراتژی تهاجمی خود را نه تنها در فلسطین، بلکه در لبنان، سوریه و ایران نیز اجرا کند. اسرائیل خواهان صلح و ثبات در منطقه نیست.»
به گزارش ایرنا، هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه عصر چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت خاورمیانه به ویژه فلسطین و غزه ،اسرائیل را به دلیل دنبال کردن یک استراتژی منطقهای تهاجمی که ثبات خاورمیانه را تهدید میکند، مورد انتقاد شدید قرار داد.
او در جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت خاورمیانه گفت: «اسرائیل تلاش میکند استراتژی تهاجمی خود را نه تنها در فلسطین، بلکه در لبنان، سوریه و ایران نیز اجرا کند.»
فیدان افزود: «یک الگوی واضح در اینجا وجود دارد. اگر کنترل نشود، این الگو میتواند باعث بیثباتی گستردهتر شود. این دقیقاً اتفاقی است که در سوریه در حال رخ دادن است. تهاجم اسرائیل صلح شکنندهای را که مردم سوریه با قیمت بسیار بالا به دست آوردهاند تهدید میکند. این حملات گسلهای (شکاف های) قومی در سراسر منطقه را عمیقتر میکند.»
او تاکید کرد که اسرائیل خواهان صلح و ثبات در منطقه نیست و از شورای امنیت خواست بهطور «جمعی» اطمینان حاصل کند که سوریه وارد چرخه خشونت نشود.
وزیر خارجه ترکیه تصریح کرد که جنگ نسلکشی اسرائیل علیه مردم فلسطین «بی وقفه» ادامه دارد.
این مقام دولت اردوغان ادامه داد: بیش از دو میلیون نفر در نوار غزه رنج غیرقابل وصفی را تحمل میکنند. آوارگی گسترده و ویرانی گسترده ادامه دارد. ممانعت عمدی از کمکهای بشردوستانه یک اتفاق روزانه است.
وزیر خارجه ترکیه گفت: غیرنظامیان در نقاط توزیع کمکها، در حالی که سعی در دسترسی به غذا و آب دارند، کشته میشوند. گرسنگی به عنوان سلاح جنگی استفاده میشود.هیچ اصل واحدی از قوانین بینالمللی بشردوستانه وجود ندارد که توسط اسرائیل نقض نشده باشد.»
او تاکید کرد که مردم فلسطین هدف «ماشین جنگی» اسرائیل هستند که «با نفرت، مصونیت از مجازات و حمایت بیقید و شرط برخی تغذیه میشود. این تنها به این دلیل ممکن است که برخی از ما انتخاب میکنیم حتی در برابر رنج شدید، چشمپوشی کنیم. این وضع نمیتواند ادامه پیدا کند.»
وزیر خارجه ترکیه با انتقاد شدید از شورای امنیت سازمان ملل و شکست و ناکامی آن در برابر جنایات علیه مردم غزه و کرامت انسانی آنها و یادآوری به اعضای این شورا مبنی بر اینکه «بیش از چهار ماه است که هیچ دسترسی امنی به کمکهای بشردوستانه در غزه وجود ندارد»، گفت: «تنها راه مؤثر» برای رساندن کمکها از طریق سازمان ملل است. مدلهای جایگزین، بیطرفی یا کرامت رساندن کمکها را به خطر میاندازند.»
او گفت: «کمکها باید به سرعت، به اندازه کافی و بدون مانع، از طریق تمام گذرگاههای موجود، مطابق کامل با قوانین بینالمللی بشردوستانه و با هماهنگی سازمان ملل متحد، تحویل داده شوند.»
فیدان بار دیگر تاکید کرد که به رسمیت شناختن حقوق مشروع مردم فلسطین و تاسیس یک کشور مستقل فلسطین همچنان «برای صلح پایدار» در خاورمیانه ضروری است.
وی تصریح کرد: «به همین دلیل است که ما به تلاش برای افزایش به رسمیت شناختن بینالمللی کشور فلسطین و تضمین عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد ادامه خواهیم داد.»
وزیر خارجه ترکیه همچنین از شورای امنیت به دلیل عدم اتخاذ هرگونه اقدامی در مورد وضعیت نوار غزه محاصره شده انتقاد کرد و گفت: یک حقیقت فراتر از هر شک و تردیدی روشن است.شورای امنیت نه تنها مردم غزه را نادیده گرفت، بلکه کرامت انسانی را نیز نادیده گرفت. وی گفت: «این شورا ارزشها و اصولی را که سازمان ملل متحد بر اساس آن بنا شده است، نادیده گرفت. «بحران غزه از مرحله اضطراری بشردوستانه فراتر رفته است.»
فیدان با ترغیب کشورهای عضو برای متوقف کردن «ماشین جنگی» و «مصونیت از مجازات» اسرائیل، خواستار آتشبس «فوری و پایدار»، کمکهای بشردوستانه «بدون مانع» در غزه و تعهد «مجدد و فوری» به راهحل دو دولتی میان اسرائیل و فلسطین شد.
تام فلچر، معاون دبیرکل در امور بشردوستانه و هماهنگکننده امدادرسانی اضطراری عصر چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره خاورمیانه وفلسطین گفت: وضعیت غزه فراتر از آن است که بتوان با واژهها توصیف کرد.غذا در حال اتمام است. کسانی که به دنبال آن هستند، در معرض خطر تیراندازی قرار دارند. مردم در تلاش برای سیر کردن خانوادههایشان جان خود را از دست میدهند. بیمارستانهای صحرایی اجساد کشتهشدگان را دریافت میکنند و کارکنان پزشکی داستانها را از زبان مجروحان میشنوند.
فلچر تصریح کرد: نرخ گرسنگی در میان کودکان در ماه ژوئن به بالاترین سطح خود رسید و بیش از ۵۸۰۰ دختر و پسر دچار سوءتغذیه حاد تشخیص داده شدند.
معاون دبیرکل سازمان ملل گفت: هفته گذشته، در بحبوحه این بحران گرسنگی، کودکان و زنان در یک حمله در حالی که منتظر کمک های غذایی برای زنده ماندن بودند، کشته شدند. حماس همچنان اسرا را در اختیار دارد و ما گزارشهایی از حملات به امدادگران دریافت کردهایم.
او تصریح کرد: سیستم بهداشتی به شدت تخریب شده است. تنها ۱۷ بیمارستان از مجموع ۳۶ بیمارستان و ۶۳ مرکز درمان اولیه از ۱۷۰ مرکز فعال هستند که همه به صورت محدود فعالیت میکنند، در حالی که روزانه تعداد زیادی زخمی وارد میشوند.
اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که خرابیهای گستردهای و تلفات انسانی زیادی برجای گذاشت اما به اهداف اعلام شده خود یعنی نابود کردن جنبش حماس و آزادی اسیران صهیونیست نرسید.
۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتش بس برقرار شد و پس از آن، ارتش رژیم اسرائیل از بامداد سهشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتش بس تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت
دیدگاه تان را بنویسید