کرملین: کی‌یف عجله‌ای برای دور سوم مذاکرات ندارد

کد خبر: 1369104

دیمیتری پسکوف دوشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴ در پاسخ به پرسش خبرنگاران افزود: ما هنوز منتظر پیشنهادها (ی طرف اوکراینی) در مورد تاریخ‌ (دور سوم مذاکرات) هستیم. طرف روسی آماده ادامه و برگزاری دور سوم است.

کرملین: کی‌یف عجله‌ای برای دور سوم مذاکرات ندارد

سخنگوی کرملین گفت: روسیه آمادگی خود را برای برگزاری دور سوم مذاکرات (مستقیم با اوکراین) اعلام کرده و منتظر تعیین تاریخ است، اما ‌آنگونه که مشخص است، کی‌یف عجله‌ای در این زمینه ندارد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس،‌ دیمیتری پسکوف دوشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴ در پاسخ به پرسش خبرنگاران افزود: ما هنوز منتظر پیشنهادها (ی طرف اوکراینی) در مورد تاریخ‌ (دور سوم مذاکرات) هستیم. طرف روسی آماده ادامه و برگزاری دور سوم است.

نخستین دور مذاکرات مستقیم روسیه و اوکراین در استانبول ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار شده بود که منجر به تبادل اسرا در قالب «هزار نفر در برابر هزار نفر» شد.

پس از دور دوم این مذاکرات که ۱۲ خردادماه انجام شد و با ارائه طرح های پیشنهادی صلح دو طرف به یکدیگر همراه بود، طرفین اقداماتی در زمینه تبادل اسرای جنگی زیر ۲۵ سال، اسرای بیمار و مجروحان جنگی و همچنین تبادل اجساد شمار زیادی از کشته شدگان در جنگ را انجام دادند.

تحویل سلاح‌های آمریکایی به اوکراین ادامه دارد

سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری درباره موضع آمریکا درباره تداوم ارسال سلاح از سوی واشنگتن به کی‌یف اظهار داشت: تحویل سلاح‌های آمریکایی به اوکراین ادامه داشته و همچنان ادامه دارد.

وی افزود: درباره قیمت‌های بالا (ی سلاح‌های ارسالی به اوکراین) مطالب زیادی گفته شده است، اکنون به نظر می‌رسد که این تحویل‌ها توسط اروپا پرداخت خواهد شد. آنها هزینه برخی اقلام تسلیحات را پرداخت می‌کنند، هزینه برخی دیگر را پرداخت نخواهند کرد، اما واقعیت این است که تحویل سلاح، مهمات و تجهیزات نظامی از ایالات متحده به اوکراین ادامه داشته و همچنان ادامه دارد.

رئیس جمهوری آمریکا پیش از این گفته بود که واشنگتن سلاح‌هایی را به کی‌یف ارسال خواهد کرد، از جمله موشک‌هایی برای سامانه‌های پاتریوت که اتحادیه اروپا باید هزینه آنها را بپردازد.

دونالد ترامپ در این باره افزود: موضوع تدارکات ارسال سلاح به اوکراین امروز دوشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴ در دیدارش با مارک روته دبیرکل ناتو در واشنگتن بررسی خواهد شد.

رئیس‌جمهوری آمریکا در عین حال، بار دیگر کشورهای اروپایی را به دلیل عدم تمایل به صرف پول بیشتر برای حمایت از کی‌یف سرزنش کرد. رئیس جمهور آمریکا مشخص نکرد که چه تعداد موشک رهگیر پاتریوت به اوکراین منتقل خواهد شد.

در مورد رزمایش‌های نظامی استونی در بالتیک

پسکوف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا کرملین رزمایش‌های استونی با گلوله‌های جنگی دردریای بالتیک را تلاشی برای تشدید تنش می‌داند، گفت: روسیه مصمم به دفاع از منافع خود است، روسیه یک کشور بالتیک است و مصمم است که قاطعانه از منافع مشروع خود در این منطقه دفاع کند.

وی اظهار داشت: به دلیل سیاست‌های خصمانه کشورهای اروپایی ساحل بالتیک، هم‌اکنون فضایی پرتنش در دریای بالتیک حاکم است.

سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه اظهار داشت: این موضوع یک واقعیت کاملاً‌ آشکار است که کشورهای منطقه بالتیک در حال انجام اقدامات تحریک آمیز هستند.

بنا بر این گزارش، در بهار ۱۴۰۴، استونی سیستم‌های پرتاب چندگانه موشک هیمارس را که قبلاً به آمریکا سفارش داده بود، دریافت کرد. ارتش استونی برای نخستین بار این نوع سلاح را در بالتیک آزمایش کرد.

در مورد سفر فرستاده آمریکا به کی‌یف

پسکوف در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: مسکو هیچ انتظاری از سفر کیت کلوگ نماینده ویژه رئیس‌جمهوری آمریکا در امور روسیه و اوکراین به کی‌یف ندارد.

وی افزود: برای ما بسیار مهم است که ترامپ به تلاش‌های خود برای میانجیگری در چارچوب توافق روسیه و اوکراین ادامه دهد.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

خبرگزاری رویترز ۱۸ تیرماه ۱۴۰۴ در گزارشی نوشت: تا این زمان، روسیه حدود ۱۹ درصد از قلمروی را که در سطح بین‌المللی به عنوان سرزمین اوکراین به رسمیت شناخته شده، تصرف کرده است.

بر اساس این گزارش، کل منطقه لوهانسک، بیش از ۷۰ درصد از مناطق دونتسک، زاپوریژیا و خرسون و همچنین بخش‌هایی از مناطق خارکیف و سومی به کنترل روسیه درآمده است.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت