جورج عبدالله پس از ۴۱ سال اسارت آزاد شد+ عکس

کد خبر: 1370804

پایگاه خبری «العهد» گزارش داد که هواپیمای حامل جورج عبدالله، مبارز لبنانی که بیش از چهار دهه در زندان‌های فرانسه به‌سر می برد، دقایقی پیش وارد فرودگاه بین‌المللی بیروت شد.

جورج عبدالله پس از ۴۱ سال اسارت  آزاد شد+ عکس

«جورج ابراهیم عبدالله» مبارز باسابقه لبنانی، پس از ۴۱ سال اسارت در زندان‌های فرانسه، امروز وارد فرودگاه بین‌المللی بیروت شد مورد استقبال گسترده مردم و رسانه‌ها قرار گرفت.

به گزارش روز جمعه ایرنا، پایگاه خبری «العهد» گزارش داد که هواپیمای حامل جورج عبدالله، مبارز لبنانی که بیش از چهار دهه در زندان‌های فرانسه به‌سر می برد، دقایقی پیش وارد فرودگاه بین‌المللی بیروت شد.

هم‌زمان با ورود این مبارز آزادشده، جمع زیادی از شهروندان لبنانی برای استقبال از او در مقابل سالن تشریفات فرودگاه تجمع کرده‌اند.

علی‌رغم حضور پرتعداد مردم و رسانه‌ها، مسیرهای منتهی به فرودگاه همچنان برای مسافران و افراد ورودی قابل دسترسی است.

خانواده جورج عبدالله در گفت‌وگو با خبرنگار العهد ضمن ابراز شادمانی از آزادی وی، از مردم و هواداران خواستند که به احترام خون شهدای غزه و جنوب لبنان، از برپایی جشن‌ به خاطر آزادی جورج عبدالله پرهیز کنند.

پیش از این، خبرگزاری فرانسه (AFP) در ساعات اولیه صبح امروز اعلام کرده بود که جورج عبدالله از زندان در فرانسه آزاد شده و در حال بازگشت به لبنان است.

وزارت دادگستری فرانسه روز پنج‌شنبه ۲۶ نیز اعلام کرده بود که جورج ابراهیم عبدالله مبارز لبنانی پس از تحمل ۴۱ سال زندان در فرانسه، آزاد خواهد شد.

«ژان لویی شالانسِت» وکیل مدافع جورج عبدالله به شبکه المیادین گفت که اجرای این حکم در تاریخ ۲۵ ژوئیه (۳ مرداد) انجام خواهد شد.

وی همچنین فاش کرد که جورج عبدالله از بیش از ۲ دهه پیش شرایط قانونی آزادی را کسب کرده بود، اما آزادی او به دلایل فشارهای سیاسی گسترده ایالات متحده آمریکا برای جلوگیری از اجرای روند قضایی، به تعویق افتاده است.

خبرنگار المیادین از پاریس نیز گزارش داد که سفارت لبنان در فرانسه در حال انجام اقدامات لازم برای انتقال عبدالله به فرودگاه و بازگشت او به لبنان است.

جورج ابراهیم عبدالله کیست؟

او قدیمی‌ترین زندانی سیاسی در فرانسه و از کهنه‌کارترین زندانیان سیاسی در اروپا به شمار می‌آید. او در سال ۱۹۸۴ در شهر لیون فرانسه به اتهام در اختیار داشتن گذرنامه جعلی الجزایری دستگیر شد، در حالی که تحت تعقیب سازمان اطلاعاتی اسرائیل (موساد) بود.

عبدالله در سال ۱۹۷۸ به جبهه مردمی برای آزادی فلسطین پیوست و در سال ۱۹۸۱ در تأسیس فصائل مسلح انقلابی لبنان مشارکت داشت. بعدها به دست داشتن در ترور دیپلمات‌های آمریکایی و اسرائیلی متهم شد.

اتهام‌هایی بدون مدارک کافی

در خاطرات ژاک آتالی، مشاور فرانسوا میتران، رئیس‌جمهور وقت فرانسه، در سال ۱۹۸۸ آمده است که: «جز گذرنامه جعلی، هیچ مدرک قانونی علیه جورج ابراهیم عبدالله وجود نداشت»،با این حال، دادگاه در سال ۱۹۸۶ ابتدا او را به ۴ سال حبس به اتهام داشتن مواد منفجره محکوم کرد. سپس با

برگزاری دادگاه جدید و طرح اتهامات «همدستی در اقدامات تروریستی»، حکم حبس ابد برای او صادر شد. در این پرونده اتهاماتی نظیر: تأسیس گروههای مسلح لبنان، ترور شخصیت‌های آمریکایی و اسرائیلی، علیه او مطرح شد.

پرونده عبدالله در سیستم قضایی فرانسه

عبدالله در سال ۱۹۹۹ شرایط قانونی لازم برای آزادی را بر اساس قوانین کیفری فرانسه کسب کرد. در سال ۲۰۰۳، دادگاه مشروط با آزادی او موافقت کرد، اما دادستانی فرانسه این حکم را به دادگاه بالاتر ارجاع داد و باعث تعویق در اجرای آن شد.

در سال‌های ۲۰۰۵.۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ نیز دادستانی فرانسه با آزادی او مخالفت کرد و مدعی شد که آزادی عبدالله ممکن است تصویر فرانسه را نزد ایالات متحده و متحدانش خدشه‌دار کند و بازگشت او به لبنان تضمینی برای‌عدم تکرار فعالیت‌های پیشین او نیست.

در سال ۲۰۱۳، دادگاه اجرای احکام پاریس با هشتمین درخواست آزادی مشروط موافقت کرد، به شرط آنکه عبدالله خاک فرانسه را ترک کند. اما دادستانی مجدداً درخواست تجدیدنظر داد و حکم تعلیق شد. در سال ۲۰۱۴ نیز درخواست نهم آزادی مشروط او رد شد.

در فوریه سال جاری (۲۰۲۵)، دادگاه تصمیم‌گیری درباره آزادی او را به پرداخت بخشی از غرامت به خانواده دیپلمات‌های مقتول مشروط کرد. اما عبدالله بارها این شرط را رد کرده و هرگونه دخالت در ترورها را انکار کرده است.

در نهایت، دادگاه اجرای احکام فرانسه در نوامبر ۲۰۲۴ با آزادی او موافقت کرد، اما بلافاصله اجرای آن را به‌دنبال اعتراض دادستانی ضدتروریسم فرانسه تعلیق کرد.

جورج عبدالله، مبارز لبنانی و نماد ایستادگی، پس از ورود به بیروت و پایان ۴۱ سال زندان در فرانسه، سخنانی پرشور درباره مقاومت و ضرورت پشتیبانی از فلسطین ایراد کرد. 

وی در جمع مردم و رسانه‌ها گفت: «تا زمانی که مقاومت وجود دارد، بازگشت به وطن ممکن است. مقاومت با خون شهدا زنده است و این شهدا شالوده هر اندیشه رهایی‌بخش را تشکیل می‌دهند.»

عبدالله با تأکید بر لزوم تقویت مقاومت در فلسطین افزود: مقاومت در فلسطین باید تشدید شود. صلابت اسرای دربند به پایداری نیروهای بیرونی وابسته است. حمایت ما، پشتیبان روحیه آنها در زندان‌ها است.

او همچنین با انتقاد شدید از موضع دولت‌های عربی در قبال فاجعه انسانی در غزه گفت: ننگ تاریخی است که اعراب تنها نظاره‌گر رنج مردم فلسطین و غزه باشند. این سکوت خجالت‌آور باید پایان یابد و همه باید حول محور مقاومت متحد شویم.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت