ماجرای سیانور در گرد و غبار تهران

کد خبر: 1368505

احمد طاهری درباره انتشار مطالبی مبنی بر آلودگی گرد و غبار تالاب بند علیخان به آرسنیک و سیانور گفت: سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس یکی از مهم‌ترین وظایف ذاتی خود که پایش محیط زیست و آلودگی هوا است، اندازه‌گیری آلودگی هوا را در طول سال از روش‌های مختلف از جمله ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا، داده‌های سنجش از دور ماهواره‌ای و آنالیز آزمایشگاهی ذرات معلق انجام می‌دهد.

ماجرای سیانور در گرد و غبار تهران

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست، وجود مقادیر بیش از حد مجاز آرسنیک و سیانور در گرد و غبار تهران را تکذیب کرد و گفت: در نمونه‌های ذرات معلق برداشت شده در سطح تهران سیانور مشاهده نشده است. 

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از سازمان حفاظت محیط‌زیست، احمد طاهری درباره انتشار مطالبی مبنی بر آلودگی گرد و غبار تالاب بند علیخان به آرسنیک و سیانور گفت: سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس یکی از مهم‌ترین وظایف ذاتی خود که پایش محیط زیست و آلودگی هوا است، اندازه‌گیری آلودگی هوا را در طول سال از روش‌های مختلف از جمله ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا، داده‌های سنجش از دور ماهواره‌ای و آنالیز آزمایشگاهی ذرات معلق انجام می‌دهد.

وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست پایش کیفیت هوا در شرایط خاص مانند روزهای اخیر که ورود ریزگردها به شهر تهران را شاهد بودیم، علاوه بر روال پیوسته تعریف شده آن، فرآیندهای با دقت بالاتر را نیز انجام داده است. در این راستا از ابتدای زمان ورود ریزگرد به شهر تهران و حتی قبل از رسیدن شاخص کیفیت هوا به وضعیت ناسالم، علاوه بر اندازه‌گیری‌های مداوم توسط ۴۰ ایستگاه سنجش کیفیت هوا، از داده‌های ماهواره‌ای و مدلسازی به منظور تعیین کانون‌های فعال شده و تولیدکننده گرد و غبار استفاده و اطلاع‌رسانی در این خصوص انجام شد.

طاهری افزود: علاوه بر این نمونه‌برداری از ذرات معلق در سطح شهر تهران در چهار نقطه در گستره شهر به صورت روزانه انجام و آنالیز آن به انجام رسید. در این نمونه‌برداری‌ها که با همکاری شرکت کنترل کیفیت هوا (وابسته به شهرداری تهران) صورت گرفت، مجموعاً ۱۰ نمونه‌برداری در سطح شهر تهران انجام و آنالیزهای متعدد جهت تعیین محتویات ذرات معلق شامل بیش از ۴۰ گونه از جمله اجزای فلزی و فلزات سنگین، هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای، یون‌های محلول در آب و... با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و دیگر آزمایشگاه‌های معتمد سازمان حفاظت محیط زیست به انجام رسید.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم، تصریح کرد: لازم به ذکر است که در زمان وقوع پدیده گرد و غبار، غلظت ذرات معلق، خصوصاً ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرون به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد. در خصوص گونه‌هایی همچون آرسنیک، کادمیوم، نیکل و سرب، با توجه به اینکه این عناصر از عناصر تشکیل دهنده پوسته زمین به شمار می‌روند، به طور طبیعی در خاک وجود دارند و قاعدتاً در بسیاری از پدیده‌های گرد و غبار در تمام دنیا و تشکیل شده از کانون‌های متعدد یافت می‌شود، با این وجود در تمامی نمونه های آنالیز شده در تهران، مقدار غلظت این عناصر پایین‌تر از استانداردهای اتحادیه اروپا بوده است.

وی تأکید کرد: همچنین در هیچ کدام از نمونه‌های ذرات معلق برداشت شده در سطح شهر تهران سیانور مشاهده نشده است؛ بنابراین وجود مقادیر بیش از حد مجاز آرسنیک و سیانور در گرد و غبار مشاهده شده در تهران به استناد نمونه برداری‌ها و آزمایشات انجام شده تکذیب می‌شود.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت