ترکیب نهایی اعضای شورای نگهبان
شورای نگهبان به عنوان یکی از نهادهای مهم نظارتی و قانوناساسی کشور، نقشی محوری در تطبیق مصوبات مجلس با موازین شرعی و قانون اساسی ایفا میکند. امروز با تکمیل ترکیب اعضای این شورا، فصل جدیدی از فعالیتهای آن آغاز شد.

با انتصاب سه فقیه از سوی رهبر انقلاب و انتخاب سه عضو حقوقدان از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، به این ترتیب ترکیب ۱۲ نفره اعضای شورای نگهبان تکمیل شد.
به گزارش خبرنگار مجلس خبرگزاری فارس، شورای نگهبان به عنوان یکی از نهادهای مهم نظارتی و قانوناساسی کشور، نقشی محوری در تطبیق مصوبات مجلس با موازین شرعی و قانون اساسی ایفا میکند. امروز با تکمیل ترکیب اعضای این شورا، فصل جدیدی از فعالیتهای آن آغاز شد.
در جلسه صبحگاه امروز صحن مجلس شورای اسلامی، انتخاب سه عضو حقوقدان شورای نگهبان از میان شش کاندیدای معرفیشده از سوی رئیس قوه قضاییه در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.
پس از تشریح برنامههای هر شش نامزد، رأیگیری به صورت دستی و با توزیع کارت میان نمایندگان انجام شد. در این رأیگیری، هادی طحاننظیف با ۲۵۷ رأی، غلامرضا مولابیگی با ۲۲۶ رأی و سید بهزاد پورسید با ۱۷۸ رأی از مجموع ۲۶۹ رأی مأخوذه، به عنوان سه عضو جدید حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شدند.
همچنین، با توجه به حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی در پاسخ به نامه دبیر شورای نگهبان مبنی بر پایان دوره عضویت سه فقیه این شورا (آیات سید احمد خاتمی علیرضا اعرافی و سید احمد حسینی خراسانی) این سه تن مجدداً به عنوان فقهای شورای نگهبان منصوب شدند. بدین ترتیب، ترکیب ۱۲نفره اعضای شورای نگهبان، متشکل از ۶ فقیه و ۶ حقوقدان، تکمیل شد.
بر اساس این حکم و تمدید عضویت سه فقیه مذکور، ترکیب فعلی فقهای شورای نگهبان بدون تغییر باقی ماند. اعضای فقهای این شورا عبارتاند از:
- آیتالله احمد جنتی
- آیتالله سید محمدرضا مدرسی یزدی
- آیتالله مهدی شبزندهدار
- آیتالله علیرضا اعرافی
- آیتالله سید احمد خاتمی
آیتالله سید احمد حسینی خراسانی
از سوی دیگر، با پایان یافتن دوره سه عضو حقوقدان پیشین (هادی طحاننظیف، غلامرضا مولابیگی و محمدحسن صادقیمقدم) و معرفی شش نامزد جدید از سوی رئیس قوه قضاییه (شامل سید بهزاد پورسید، ذبیحالله خداییان، هادی طحاننظیف، محمدرضا صارمی، غلامرضا مولابیگی و محمدرضا صابر)، تنها تغییر در ترکیب حقوقدانان شورا، جایگزینی پورسید به جای صادقیمقدم بود.
شورای نگهبان به عنوان نهاد نظارتی و تفسیری قانون اساسی، نقش محوری در نظام جمهوری اسلامی ایران ایفا میکند. ترکیب متوازن فقها و حقوقدانان در این شورا، تضمینکننده انطباق قوانین با موازین اسلامی و قانون اساسی است.
دیدگاه تان را بنویسید