چرا روزهای هفته به نام ائمه(ع) نامگذاری شدهاند؟
شنبه اسم رسول خداست، و یکشنبه امیرالمؤمنین، دوشنبه حسن و حسین علیهما السلام و سه شنبه علی بن الحسین و محمد بن علی و جعفربن محمد علیهم السلام چهارشنبه: موسی بن جعفر و علی بن موسی و محمد بن علی علیهم السلام و منم و پنج شنبه فرزندم حسن و جمعه فرزند فرزندم است و به سوی او جمع می شوند اهل حق

هفت روز هفته هر یک به نام رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم یا یکی از ائمه علیهم السلام نامگذاری شده اند اما در اینکه چرا این کار صورت گرفته علتش را باید در کلام امام هادی علیه السلام جست.
به گزارش خبرنگار جماران، نیمه ماه ذیحجه الحرام سال 212 قمری بود که امام هادی علیه السلام در مدینه منوره چشم جهانیان را روشن کردند. جبر زمانه اما ایشان را از سرزمین وحی دور کرد و راهی عراق شدند. ولادت آن حضرت ما را بر آن داشت که به پاسخ امام علیه السلام به این پرسش که چرا هر روزی از روزهای هفته به نام یکی از ائمه علیهم السلام نامگذاری شده است، می پردازیم:
در تعیین اسامی نبی و ائمه علیهم السلام به روزهای هفته و زیارت ایشان در هر روز، سید بن طاووس در جمال الاسبوع گفته ابن بابویه(ره) مسنداً از صقر بن ابی دلف روایت کرده که چون متوکل حضرت امام علی النقی(ع) را به سر من رای طلبید. روزی به خدمت آن حضرت رفتم، خبری از آن جناب بگیرم و آن حضرت را نزد زراقی حاجب متوکل محبوس کرده بودند چون نزد او رفتم گفت چه کار داری؟ گفتم به دیدن شما آمده ام. ساعتی با هم بنشینیم و از هر گونه صحبتی با هم کردیم. تا آن که مردم را متفرق کرد. و مجلس خلوت شد باز پرسید: که برای چه آمده ای؟ من همان جواب اول را دادم. گفت گویا آمده ام که خبری از مولای خود بگیری من ترسیدم گفتم مولای من خلیفه است. گفت ساکت باش که مولای تو بر حق است و من نیز اعتقاد تو را دارم. گفتم الحمدلله. پس گفت آیا می خواهی نزد او بروی گفتم بلی گفت قدری بنشین تا صاحب البرید از نزد او بیرون آید. من نشستم تا وقتی که صاحب البرید بیرون شد. آن وقت پسرکی را مامور کرد که مرا به نزد آن حضرت ببرد.
چون به خدمت آن جناب رسیدم دیدم بر روی حصیر نشسته است و در برابرش قبری کنده اند. پس سلام کردم. حضرت جواب داد و فرمود: بنشین پس فرمود: که برای چه آمده ای؟ گفتم آمده ام که از احوال شما خبری گیرم. پس چون نظرم بر قبر افتاد گریستم. حضرت فرمود که گریه مکن که در این وقت از ایشان آسیبی به من نمی رسد. گفتم الحمدلله. پس گفتم ای سید من، حدیثی از پیامبر (ص) روایت شده که معنی آن را نمی فهمم. فرمود چیست؟ آن حدیث را عرض کردم: لا تعادّوا الایام فتعادیکم. یعنی دشمنی نکنید با روزها که آن ها با شما دشمنی خواهند کرد. فرمود: مراد از ایام و روزها ما هستیم مادامی که به پاست آسمان ها و زمین. شنبه اسم رسول خداست، و یکشنبه امیرالمؤمنین، دوشنبه حسن و حسین علیهما السلام و سه شنبه علی بن الحسین و محمد بن علی و جعفربن محمد علیهم السلام چهارشنبه: موسی بن جعفر و علی بن موسی و محمد بن علی علیهم السلام و منم و پنج شنبه فرزندم حسن و جمعه فرزند فرزندم است و به سوی او جمع می شوند اهل حق. این است معنای ایام پس دشمنی مکنید با ایشان در دنیا که دشمنی می کنند با شما در آخرت. پس فرمود: و داع کن و بیرون رو که ایمن نیستم بر تو و می ترسم اذیتی به تو برسد.
منبع: مفاتیح الجنان
دیدگاه تان را بنویسید