وزیر راه و شهرسازی: هنر ما تنها ساخت سرپناه و مسکن نیست
فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی امروز سهشنبه 17 تیر در جلسه شورای تأمین مسکن استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت عدالتمحوری در توسعه استان، اظهار کرد: مسیر بازدید از راههای استان با هدف پوشش حوزه انتخابیه تمامی نمایندگان و بازدید از بخشهایی از این مناطق تنظیم شده بود، اما بهدلیل ضیق وقت عمده بازدیدها از مسیرهای اصلی انجام شد. مطالبه مردم و نمایندگانشان مطالبهای ویژه یا شخصی نیست، بلکه مطالبه عدالت و نگاه ویژه به توپوگرافی خاص و پراکندگی روستایی این استان است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: هنر ما تنها ساخت سرپناه و مسکن نیست؛ مسکن باید امن، آبرومند و با تمام خدمات مورد نیاز مانند مدرسه، پارک، کلانتری و ... همراه باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی امروز سهشنبه 17 تیر در جلسه شورای تأمین مسکن استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت عدالتمحوری در توسعه استان، اظهار کرد: مسیر بازدید از راههای استان با هدف پوشش حوزه انتخابیه تمامی نمایندگان و بازدید از بخشهایی از این مناطق تنظیم شده بود، اما بهدلیل ضیق وقت عمده بازدیدها از مسیرهای اصلی انجام شد. مطالبه مردم و نمایندگانشان مطالبهای ویژه یا شخصی نیست، بلکه مطالبه عدالت و نگاه ویژه به توپوگرافی خاص و پراکندگی روستایی این استان است.
وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: زحمات زیادی در همه دولتها انجام شده اما نتیجه، در شأن مردمی که در بزنگاهها پشت نظام ایستادهاند، نیست. این وضعیت باید صادقانه پذیرفته شود. اگرچه مشکلاتی مانند جنگ و تحریمها وجود داشته، اما میتوانستیم با مدیریت بهتر، رفاه بیشتری برای مردم فراهم کنیم.
صادق با اشاره به نقش کلیدی بخش خصوصی، گفت: اگر قانون مشارکت عمومی-خصوصی تصویب شده، باید الزامات آن نیز عملیاتی گردد. نمیتوان انتظار پیشرفت داشت و همهچیز را فقط به بودجههای سنواتی گره زد.
وی افزود: مولدسازی نباید تنها محدود به اراضی وزارت راه و شهرسازی باشد. این فرآیند باید اراضی و املاک دانشگاهها، ورزش و جوانان، شهرداریها و سایر نهادهای دولتی را هم دربر بگیرد. زمینها و املاک بلااستفاده باید وارد چرخه تولید مسکن و تأمین خدمات شهرها شوند. وزارت راه و شهرسازی آماده تفویض اختیارات لازم برای تسهیل این فرآیند به استان است.
وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به خانههای سازمانی، تصریح کرد: بسیاری از این واحدها به صورت غیررسمی در اختیار افراد خاص قرار دارند. این املاک باید با فروش یا واگذاری هدفمند، در خدمت مردم قرار گیرند.
صادق به پروژههای راهسازی استان اشاره کرد و گفت: معاونان وزارتخانه در سفرهای استانی به شهرستانها اعزام شدند تا مشکلات را از نزدیک لمس کنند. صورتجلسات این بازدیدها باید اجرایی شود، نه اینکه وعدهای داده شود که قابلیت اجرا ندارد. در خصوص راههای روستایی، به همه شهرستانها توجه خواهد شد، خصوصاً مناطقی با اقلیم خاص که فرصت اجرای پروژهها محدود است.
وی ادامه داد: راههایی که زیر 10 کیلومتر باقیماندهاند، در اولویت تکمیل قرار دارند. هماهنگی لازم با شرکت ساخت و سازمان راهداری برای اجرای این پروژهها انجام شده است.
وزیر راه و شهرسازی شهرکرد را به عنوان نمونهای از چالشها در حوزه مسکن مطرح کرد و گفت: در شهرکرد قرار است حدود 75 هزار نفر جمعیت در محدودهای نزدیک به 350 هکتار، یعنی عملاً یکسوم جمعیت شهر، در یک پانزدهم مساحت شهر اسکان داده شود که این موضوع تبعات اجتماعی و خدماتی فراوانی دارد.
وی افزود: مسکن مهر با جمعیت 40 هزار نفری، فاقد زیرساختهایی چون مدرسه، کلانتری، پارک و سایر خدمات عمومی است. این موضوع باید در طراحی و توسعه شهرها لحاظ شود. هنر ما تنها ساخت سرپناه و مسکن نیست؛ مسکن باید امن، آبرومند و با تمام خدمات مورد نیاز همراه باشد.
صادق تأکید کرد: باید با تهاتر اراضی و استفاده از منابع ملی، خدمات زیربنایی مانند مدرسه، پارک و کلانتری در پروژهها تأمین شود. سازمان نوسازی مدارس نیز باید برای جبران کمبود فضاهای آموزشی برنامهریزی کند.
وی با اشاره به وضعیت طرح جامع شهرکرد، خواستار بازنگری اساسی در این طرح شد و گفت: توسعه شهر نباید صرفاً از طریق افزایش محدوده باشد. اراضی خالی داخل شهر باید احصا و برای جمعیتپذیری آماده شوند. برنامهریزی برای اراضی دانشگاه و سایر اراضی بلااستفاده از ضروریات توسعه پایدار شهری است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت تخصیص کامل اعتبارات مصوب در بودجه، اظهار کرد: پیگیر تحقق صددرصدی این تخصیصها خواهیم بود و برای هماهنگی بیشتر جلساتی با مسئولان سازمان برنامه و بودجه برگزار خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید