خبر بد برای مصرف کنندگان برنج هندی | برنح هندی هم ویروسی شد!
کارشناسان با اشاره به اینکه ایران یکی از واردکنندگان اصلی برنج از هند به شمار میرود، هشدار دادهاند که در صورت کاهش تولید یا محدودیتهای احتمالی در صادرات، بازار داخلی ایران با افزایش قیمت یا کمبود مواجه خواهد شد.

گزارشها از ایالت پنجاب هند نشان میدهد که بیماری موسوم به "کوتولهگی" در نشاهای برنج گسترش یافته و میتواند بخشی از تولید برنج صادراتی این کشور را با کاهش مواجه کند؛ امری که بر بازار ایران نیز بیتأثیر نخواهد بود.
فارس نوشت؛ با شیوع ویروس "کوتولهگی" (SRBSDV) در برخی ایالتهای شمالی هند، بهویژه پنجاب، نگرانیها درباره تأثیر این بیماری بر صادرات برنج هند به کشورهایی چون ایران افزایش یافته است. ایران بخشی از نیاز داخلی خود را از برنجهای تولیدی در مناطق شمالی هند، بهویژه ارقام PR‑128 و PR‑131، تأمین میکند؛ ارقامی که اکنون در معرض این ویروس قرار گرفتهاند.
وزیر کشاورزی پنجاب، گورمیت سینگ خودیان، با سفر به روستاهای آلوده در منطقه روپار، از نزدیک از مزارعی بازدید کرد که کشاورزان آنها از توقف رشد نشا، باریک شدن برگها و ضعف ریشهها خبر دادهاند. به گفته وی، بررسیهای اولیه از حضور این ویروس در مزارع مورد نظر حکایت دارد.
ویروس SRBSDV از طریق حشره ناقل خاصی به نام "پلانتهوپر سفیدپشت" منتقل میشود و در صورت عدم کنترل، میتواند تا ۴۰٪ از محصول را نابود کند.
طبق گزارشهای رسمی، تا کنون:بیش از ۴۰۰ هکتار از مزارع در مناطق روپار، پاتیالا و فتهگره صاحب تحت تأثیر قرار گرفتهاند؛
علائم اولیه در ارقام پرمحصول PR‑128 و PR‑131 دیده شده، اما سایر ارقام نیز در معرض خطرند؛
کشاورزان برای جلوگیری از گسترش آلودگی، مجبور به کاشت مجدد و پرداخت هزینههای اضافی شدهاند که بهطور میانگین به ۱۵۰۰۰ روپیه در هر هکتار میرسد.
اگرچه مسئولان هندی تلاش دارند تا با هشدار به کشاورزان، سمپاشی هدفمند و اجتناب از کاشت زودهنگام نشا، از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند، اما در صورت ادامه روند فعلی، اختلال در زنجیره تأمین برنج صادراتی این کشور محتمل خواهد بود.
کارشناسان با اشاره به اینکه ایران یکی از واردکنندگان اصلی برنج از هند به شمار میرود، هشدار دادهاند که در صورت کاهش تولید یا محدودیتهای احتمالی در صادرات، بازار داخلی ایران با افزایش قیمت یا کمبود مواجه خواهد شد.
در همین راستا، تحلیلگران اقتصادی توصیه میکنند واردکنندگان و نهادهای مسئول در ایران وضعیت این بحران را زیر نظر گرفته و نسبت به تنوعبخشی به منابع وارداتی یا تقویت تولید داخلی برنج اقدام کنند.
دیدگاه تان را بنویسید