روزنامه ایران: یک نگاه بدبینانه این است که بگوییم کار آنگلا مرکل تمام است. او این روزها هوادارانش را «گروه گروه» از دست میدهد.
و به گونهای عمل میکند که محافظهکاران سابق را به درون آغوش حزب دست راستی و پوپولیستی «آلترناتیو برای آلمان» سوق میدهد و بدتر از همه اینکه سیاستهای مغشوش او در خصوص مهاجران همکاری طولانی مدت بین «دموکرات مسیحیها» (CDU) و اتحادیه سوسیالیستی- مسیحی باواریا (CSU) را مختل کرده است. از این منظر صدر اعظم 11 ساله اخیر ژرمنها شانس چندانی در انتخابات پارلمان آلمان که در سال 2017 برگزار میشود، ندارد و شکست برای او و حزبش محتملترین گزینه است و پیامد چنین باختی میتواند پایان دوران زمامداری مرکل 63 ساله بر آلمان باشد. در پی انتخابات ایالتی در برلین که یکشنبه انجام شد و شکست سنگین دیگری را به «دموکرات مسیحیها» تحمیل کرد، گمانهزنیهای فوق قوت بیشتری یافته است. درست است که این حزب در همین رأیگیری نیز 6/17 درصد آرا را تصاحب کرد اما از زمان الحاق آلمان شرقی و آلمان غربی در سال 1989 این کمترین آرایی است که این حزب در چنین انتخاباتی میآورد و شاید تکیه صرف بر این انتخابات و صدور حکم براساس آن قدری دوری جستن از حقایق باشد و نمیتوان گفت همه چیز در پیرامون مرکل ویران شدهاست. اصولاً در انتخابات یکشنبه تمامی احزاب
نمایش متوسطی داشتند و سوسیالدموکراتها نیز بهعنوان فاتحان این انتخابات بیشتر از 6/21 درصد آرا را کسب نکردند و کمتر سابقه داشته استکه حزب پیروز این انتخابات این قدر آرای کم آورده باشد و البته از حجم حمایت از «سبزها» همکاسته شده است.
6 شرط پیروزی مجدد مرکل
با وجود چنین نگاه بدبینانهای به حزب دموکرات مسیحی، اگر نگاهی عمیقتر به انتخابات برلین داشته باشیم، میبینیم، مرکل نه تنها در انتخابات سال آینده یک «پیش بازنده» قطعی و صرف نیست بلکه از بخت پیروزی هم - البته با درصدی نه چندان بالا - برخوردار است. این درصورتی است که شش اصل ذیل او را همراهی کنند تا وی برای چهارمین دوره متوالی صدر اعظم آلمان شود.
1- گروه هواداران مرکل، ذاتاً و اصولاً کمنوسانترینها بودهاند و داشتن ثبات، راز و سلاح اول آنها است. به رغم همه لرزشهای اخیر مرکل هنوز 8 تا 10 امتیاز از حزب سوسیال دموکرات (SPD) پیش است.
2- در یک رقابت رودر رو با زیگمار گابریل که سرکرده سوسیال دموکرات است همین حالا مرکل به طرز محسوسی از رقیبش جلوتر بهنظر میرسد. یک محصول بارز انتخابات برلین این بود که نشان داد حتی اگر سوسیال دموکراتها انتخابات سال آینده را ببرند راه عاجل و مشخصی برای حل مشکلات ندارند.
3- حزب سوسیال دموکرات خاطرنشان کرده که در صورت پیروزی در انتخابات یک دولت ائتلافی با «سبزها» و چپگراها تشکیل میدهد ولی طبقه متوسط در آلمان بهطور کامل به حضور چپیها در کابینه این کشور به دیده تردید مینگرند.
4- با اینکه اختلاف بین «اتحادیه سوسیال مسیحی بایرن» و دموکرات مسیحیهای وابسته به مرکل عمیق است هر دو فهمیده اند در صورت شرکت مستقل در انتخابات سال آینده و تکیه نکردن به یکدیگر، بازنده خواهند بود. درنتیجه یک دوستی ولو اجباری را بهتر از یک قهر منطقی میانگارند.
5- موضوع پناهجویان آن قدر تکراری و ملالآور شده که نقش سرنوشتساز خود را در انتخابات 2017 از دست داده است و درنتیجه مرکل نقش تعیین کننده مطلق ندارد.
6- مرکل هنوز رسماً اعلام نکرده است که در انتخابات شرکت میکند و همین مسأله سبب شده حزب او دچار نوعی پریشانی خاطر شود و نداند باید به مرکل تکیه کند یا فرد دیگری که منتخب احتمالی آنان برای انتخابات سال آینده خواهد بود.
منبع: Spiegel online/ مترجم: وصال روحانی
دیدگاه تان را بنویسید